Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 17. august 2009 kl 21.45 Velg! 09

Valgavspark på TV

Nina Owing er programleder i studio for
Nina Owing er programleder i studio for "VELG! 09", NRK1s valgmagasin, mens Atle Bjurstrøm er ute i felten. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
I kveld er det premiere på NRK1s valgmagasin "VELG! 09" som skal gå fire dager i uken mandag til og med torsdag frem til den store dagen 14. september. Nina Owing er programleder.

Nina Owing har støtte i makker Atle Bjurstrøm som premierekvelden befinner seg i Kristiansand. Hver mandag og onsdag kommer Bjurstrøm til å reise rundt til åtte andre steder og ta opp brennbare politiske temaer på besøksstedet. Han har med seg tre partiledere på hvert sted som stiller til debatt med aktuelle lokale eller nasjonale profiler, avhengig av tema.

Et eget folkepanel
I år gjør valgredaksjonen en ny vri og får med seg seks privatpersoner som utgjør "VELG! 09"s Folkepanel. De har til felles at de er litt politisk interessert, er litt usikre på hva de skal stemme, og de har deltatt i en realityserie på TV. De oppsummerer valgsendingen mandager og onsdager med en fem minutters kommentar vedrørende dagens tema.

1. Guro Huseby
28 år, kommer fra Sandefjord men er bosatt i Oslo. Er kjent fra serien "Jakten på kjærligheten". Hun er opptatt av miljøspørsmål, grønn politikk og jordbruksspørsmål.

2. Liv-Unni Solberg
Bor i Drammen og jobber ved Drammen sykehus. Er kjent fra tv-serien "Jordmødrene" på NRK. Hun har stemt stort sett det samme ved hvert valg, er middels opptatt av politikk, men er engasjert i helse- og innvandringsspørsmål.

3. Torfinn Gossner
35 år, bor i Oslo. Han er kjent fra "Kvitt eller dobbelt" der han konkurrerte med temaet fotball-VM. Jobber som lærer på St. Sunniva skole. Er generelt samfunnsengasjert, veldig sportsinteressert. Han er interessert i miljøspørsmål, men er usikker på hva han skal stemme.

4. Øystein Alsos
22 år fra Svolvær, bosatt i Oslo. Han er kjent fra NRK-serien "Den store reisen" som ble sendt i fjor. Er opptatt av spørsmålet vedrørende oljeleting i Lofoten og skal definitivt stemme ved Stortingsvalget. Ikke helt sikker på hvilket parti.

5. Shahzad Asghar Rana
42 år fra Pakistan og Sandnes, bor i Oslo. Han er kjent som en av dommerne i TV-serien "Skaperen" på TV 2. Han har vært aktiv i samfunnsdebatten rundt innvandring og islamisme.

6. Henning Dyngvold
34 år bosatt i Oslo. Deltok i "Skaperen" i fjor med en kolikkstol. (Kom til finalen)
Han laget også musikken til NRK-serien "Den store reisen". Er politisk engasjert i mange temaer.

To-delt valgmagasin
Hver mandag og onsdag blir det altså debatt rundt om i landet, etterfulgt av kommentarer fra "VELG! 09"s folkepanel, mens tirsdager og torsdager skal Magnus Takvam og Sigrid Sollund ha partilederutspørring. Når magasinsendingen på TV er slutt, går partilederne (i noen tilfeller nestlederne) over til radiostudio og Kveldsåpent på P1, der de må svare på spørsmål fra folk som har sett sendingen og som ønsker mer informasjon.

Sterke ressurser
Geir Helljesen er selvsagt med under NRKs valgsendinger fram til valgdagen den14 september med sin helt unike historiske kunnskap, prognoser og målinger. Dette blir valggeneralens siste valg – han gikk nemlig av med pensjon i sommer og er kun hyret spesielt inn som ekspert. NRK gjør også bruk av sin politiske redaktør, Kyrre Nakkim i "VELG! 09".

Egenprodusert valgmagasin
NRK NYDI, 2009
Programledere: Nina Owing og Atle Bjurstrøm
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364
Publikum bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900


LENKER
  • Les mer