Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 14. mai 2000 kl 22.30 Kuleturuk

Kuleturuk


NRK1 søndag 14. mai kl 22.30
Kuleturuk

Vollebæk hos Grosvold

Vår tidligere utenriksminister Knut Vollebæk er hovedgjesten i kveldens \"Kuleturuk\" hos Anne Grosvold på jazzklubben Blå. Vollebæk spilte en svært aktiv rolle som leder av OSSE da Norge hadde formannskapet i 1999. Nå nevnes han som en aktuell kandidat til jobben som FNs høykommissær for flyktninger. Eller er det fortsatt aktuelt for ham å tiltre som Norges ambassadør i Paris - en stilling han fikk like før han ble utenriksminister?

Men før Vollebæk slipper til i \"Kuleturuk\" etter Kveldsnytt, der han blant annet skal snakke om en kunstopplevelse som har gjort et sterkt inntrykk, står både billedkunst og musikk på programmet. Gjest i baren er Jonas Ekeberg, hovedkurator for Momentum 2000. Momentum er en nordisk samtidskunstfestival som nylig åpnet i Moss. Vi er vant til musikkfestivaler og litteraturfestivaler, men kunstfestivaler er vel et nytt fenomen? Momentum, som arrangeres for andre gang, forsøker å skape festivalstemning rundt kunsten: Events, DJ\'s, utstilling utendørs, ølservering, band og interaktivitet.

Korps og jazz
Mai er musikkorpsenes travleste måned. Hva er da vel mer naturlig enn å invitere et korps til å spille også i \"Kuleturuk\"? Vi får besøk av ingen ringere enn Forsvarets Stabsmusikkorps med gjestedirigent Eivind Aadland. De har i disse dager kommet med en plateutgivelse med musikk av komponister som Percy Grainger, Florent Schmitt og Gustav Holt. Stabsmusikken består av 38 profesjonelle musikere og regnes som et av de beste ensemblene i europeisk målestokk.

Litt andre toner blir det når Inge Stangvik & Eivin Sannes slipper til. Eivin Sannes var blant Norges jazzpianist-elite på 50- tallet, og er stadig aktiv. Han har spilt med bl.a. Laila Dalseth, Bjarne Nerem, Rowland Greenberg og Kristian Bergheim.

Inge Stangvik er et forholdsvis ukjent navn for mange, men det er det ingen grunn til. Hun er en fremragende jazzsangerinne og komponist/tekstforfatter. Hennes samarbeid med Sannes på skiva \"Together\" viser dette tydelig. Hun har skrevet tekst og melodi til to av numrene - og i tillegg er hennes tolkninger av standardrepertoaret meget gode. Platen fikk topp kritikker da den kom ut for et halvt år tilbake. \"Dette er et meget vellykket samarbeid mellom pianisten Eivin Sannes og hans trio og vokalisten Inge Stangvik,\" skrev Dagbladets Thor Ellingsen.

NRK1 søndag kl 22.30

Bilde
Anne Grosvold kan ønske velkommen til \"Kuleturuk\" på Blå i kveld. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

Aktuelt kulturmagasin
Prosjektleder: Arvid Esperø, tlf 23 04 91 76. mobil: 90 13 58 45
Programleder: Anne Grosvold, tlf 23 04 77 08

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41