Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. juli 2004 kl 20.00 Tinas mat

Suppe og svinefiletspyd

Tina Nordström lager svinefiletspyd med peanøttsaus. (Foto: Karin Lindqvist, SVT)
Tina Nordström lager svinefiletspyd med peanøttsaus. (Foto: Karin Lindqvist, SVT)
Jordskokk eller knollsolsikke er en rotgrønnsak som ser ut som en blanding av potet og ingefærrot. Den regnes for å være særdeles sunn, og med sin særegne, nøtteaktige smak er den spesielt god i supper og pureer.

Tina Nordström lager en deilig jordskokksuppe som hun serverer med en rett hun kaller "Toast Greta". Hun lager også svinefiletspyd i krydret buljong med peanøttsaus. Dessuten lærer hun oss å lage en riktig god fiskekraft.

Tomas Tengby reiser til Barcelona og besøker et stort matmarked. Der lar han seg inspirere av vakre og fargerike råvarer.

Om serien
Sveriges kokkeyndling Tina Nordström er i vår og sommer tilbake på norske tv-skjermer. Siden serien startet på Sveriges Television i februar 2001, har Tina presentert hundrevis av matretter for 1,5 millioner seere i hjemlandet. Hun er kåret til årets tv-personlighet i Sverige, og for tiden lanseres hun tungt også i USA og Kina.

De 15 programmene som sendes på NRK1 i vår og sommer, var den femte og nest siste omgangen hun laget i serien før hun tok en pause i desember i fjor. For tiden er det 13 programmer for amerikansk fjernsyn hun arbeider med, men til neste år er hun tilbake med en ny serie for SVT.

Tomas Tengby er som i tidligere programmer Tinas faste medprogramleder i serien.

Svensk matserie
Originaltittel: Mat
Serie 5, program 10
Med Tina Nordström og Tomas Tengby
Produksjon: SVT
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99LENKER
  • Hjemmeside 
  • Oppskrifter