Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 23. oktober 2002 kl 20.05 Stereo

Stereo hedrer Jokke

Nina S. Martin og
Nina S. Martin og "Stereo" dedikerer kveldens sending til Joachim "Jokke" Nielsen. (NRK-foto: Ole Kaland)
17. oktober var det to år siden rockelegenden Joachim ”Jokke” Nielsen brått døde, bare 36 år gammel. I den forbindelse er ”Prisen for popen” utgitt, en samleplate med gamle låter og fire helt nye låter som ble spilt inn før han døde. ”Stereo” og programleder Nina S. Martin hedrer legenden i kveldens sending, med gjester som kjente Jokke – både musikken og mannen.

En av gjestene i studio er May-Irene Aasen, som en lang tid fylte to viktige roller i Jokkes liv. Den ene var som trommis i ”Jokke og Valentinerne”, den andre var som hans kjæreste. Hun har vært primus motor for den nye Jokke-utgivelsen

Vi får også møte Anders Giæver som var en god venn og gammel skolekamerat av Jokke, og Terje Engen som signet Jokke på plateselskapet Sonet.

Christopher Nielsen, broren til Joachim, er for tiden i England og redigerer ferdig filmen om ”To trøtte typer”. Han har som vanlig tegnet coveret til det nye albumet. ”Stereo” har pratet med ham i London.

Musikken i kveldens sending er selvfølgelig også fra Jokke; Jo Nesbø med flere kommer i studio for å ære Jokke – med hans egen musikk.

Stereo sender på NRK2 kl. 20.05 mandag til torsdag.

Egenprodusert kulturmagasin
Programleder: Nina S. Martin
Prosjektleder: Line Hødnebø
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96