Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 28. oktober 2009 kl 21.25 Generation Kill

Sultne soldater og uventet besøk


"First Recon" ligger foran de andre amerikanske troppene og får endelig tid til å hvile litt og reorganisere seg. Foto: HBO
Etter å ha fått kontroll over flystripen ligger "1. Rekogniseringsbataljon" langt foran de andre amerikanske styrkene. Endelig får de tid til å reorganisere seg og hvile litt.

Forsyningsbilen som ble angrepet, er ribbet og ødelagt. Det betyr at soldatene nå må rasjonere maten, til alles misnøye.

Alpha-kompaniet får så et nytt oppdrag: De skal hente levningene etter en elitesoldat som ble myrdet i Ah Shatra. Det byr på et uventet besøk.

Hårfin grense
Samtidig reiser Bravo-kompaniet nordover for å sikre flere landsbyer, og møter massiv motstand. Utenfor Al Hayy skal Bravokompaniet sette opp en veisperring, og er litt i tvil om fremgangsmåten for å stoppe biler. Det er en hårfin grense mellom å være varsom, og å utsette seg selv i fare.

Om serien
"Generation Kill" skildrer de første 40 dagene av den blodige invasjonen av Irak, "Operation Iraqi Freedom", slik det oppleves av de unge elitesoldatene i "1. Rekogniseringsbataljon". Dramaet er basert på boken ved samme navn av Rolling Stone-journalisten Evan Wright som fulgte troppen på oppdrag.

Serien gir et brutalt realistisk innblikk i USAs morderne krigføring. Den ble hedret med hele tre Emmy-priser i 2009.

"Generation Kill" går tett på forholdet mellom de unge soldatene og deres møte med den ukjente fienden i Iraks øde ørkenlandskap. Flere av soldatene som deltok i krigen har bidratt i serien, noe som gir skildringene i krigsdramaet en sjelden medmenneskelighet og nærhet. Blant de medvirkende finner vi blant andre sersjant Rudi Reyers i rollen som seg selv.

Amerikansk krigsdramaserie i 7 deler (basert på Evan Wrights bok ved samme navn)
Originaltittel: "Generation Kill"
Kveldens episode: " Combat Jack"
Produsert av: David Simons, Ed Burns, HBO
Regi: Susanna White, Simon Cellan Jones
Med: Alexander Skarsgård (sersjant Brad "Iceman" Colbert), Lee Tergeson (Rolling Stone-journalisten "Scribe") og Billy Lush ("Trombley").
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl ), tlf: 92403873/ 23044576
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no, tlf 815 65 900