Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 13. august 2002 kl 19.30 Mat

Vegetarmat og barbecue

Anders Arena og Tomas Tengby avslutter den lille vinskolen i kveld. (Foto: SVT)
Anders Arena og Tomas Tengby avslutter den lille vinskolen i kveld. (Foto: SVT)
I kveldens program kaster Tina Nordström seg over det vegetariske kjøkkenet. Men kjøtteterne har ingenting å frykte, Tomas Tengby skal nemlig lære oss forskjellen på grilling og barbecue. I tillegg avslutter i kveld Anders Arena den lille vinskolen.

Tina Nordström har igjen tatt seernes ønsker på alvor, og lager derfor blant annet vegetarisk lasagne. Mens hun demonstrerer at kjøtt ikke er alfa og omega for et godt måltid, har Tomas Tengby fått hjelp av kokken Jonas Borssén til å se nærmere på den amerikanske barbecuens hemmeligheter. Blant annet kreves det lengre tid for kjøttet på grillen, lavere temperatur og lokk.

I siste del av den lille vinskolen presenterer Anders Arena dagens drue: Cabernet Sauvignon. Nå går stafettpinnen videre til krydderskolen, som skal fortelle om uvanlige og annerledes krydderslag, og hva de kan brukes til. I kveldens program ser vi nærmere på hvilke typer krydder som passer til sopp.

Om serien
Programleder Tomas Tengby og kokken Tina Nordström tar oss med rundt i det europeiske kjøkken. De lover nyttige og spennende retter for alle – også nybegynnere. Hovedingrediensene er frukt, grønnsaker, fisk og skalldyr.

Vi blir også med på innkjøp og på spennende matreiser, og det blir reportasjer og historikk. Og ikke minst vil det bli forslag til alternative råvarer som kan lokke seerne ut på kjøkkenet.

På seriens hjemmesider finner du alle oppskriftene, tips og annen matnyttig informasjon.

Svensk serie fra 2001
Programleder: Tomas Tengby
Kokk: Tina Nordström
Pressekontakt: Eirin Grytbakk , tlf. 23 04 78 53

Bilde
Anders Arena og Tomas Tengby avslutter den lille vinskolen i kveld. (Foto: SVT)


LENKER
  • Seriens nettsider 
  • Kveldens oppskrifter 
  • Kveldens oppskrifter