Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. juli 1999 kl 20.15 Trill rundt med Michael Palin

Trill rundt med Michael Palin (t)


NRK1 søndag 4. juli kl 20.15
Trill rundt med Michael Palin (3:10)

Michael Palin sover i Maos seng

Kina er det neste stoppested på Michael Palins fascinerende reise \"trill rundt\" verdens største hav, Stillehavet. Han sover godt i Maos seng og får velgjørende massasje på åpen gate. På en ny vingård smaker han på en prisbelønt Chardonnay før han \"bestiger\" landets helligste fjell med 6.293 trappetrinn.
På reisen får vi se flere eksempler på det nye Kina, der byggevirksomheten rager høyt til værs...
En elvebåt frakter Michael og hans trofaste team opp Yangste-elva hvor de passerer verdens største vannbyggingsprosjekt. Den nye demningen vil tvinge tre millioner mennesker på flyttefot, fordi vannnivået vil stige med 500 fot.
På vei mot den vietnamesiske grensen besøker han Miao-folket, en av Kinas minioritetsgrupper som består av flere millioner mennesker. De holder til i et avsidesliggende og vakkert område. Vi følger dem i hverdag og fest.

Om serien
Michael Palin har reist jorda rundt på 80 dager og fartet fra pol til pol. I en serie på 10 programmer følger vi skuespilleren, manusforfatteren og fjernsynsreporteren å hans mest ambisiøse og spektakulære reise; rundt verdens største hav, Stillehavet! Mange eventyrere har utforsket Stillehavsøyene, seilt langs kysten av Asia og Amerika, men ingen har tidligere reist \"trill rundt\". Palins mål er å besøke 18 land som grenser til havet som dekker en tredjedel av jordens overflate i løpet av ett år!
Med Beringstredet som utgangspunkt en tidlig sensommermorgen legger Palin ut på sin fascinerende reise på 50.000 engelske mil. På sin slentrende og humoristiske væremåte besøker han blant annet Russland, Kina, Vietnam, Filippinene og flere land i Sør-Amerika. I programmene kommer han i prat med over 300 mennesker og oppleve fascinerende lokale skikker.

Om Michael Palin
Etter historiestudier ved Universitetet i Oxford, var Michael Palin manusforfatter og skuespiller i komikergruppen Monty Python på BBC (1969-74). Han har siden bidratt som manusforfatter og skuespiller i gruppens filmer, blant annet \"Monty Python og ridderne av det runde bord\", \"Profeten Brians liv og historie\" og \"Meningen med livet\". Han har også hatt hovedrollen i filmkomedier som \"Med svin på skogen\" og \"En fisk ved navn Wanda\". TV-seere kjenner han best fra de prisbelønte reiseprogrammene \"Rundt jorda på 80 dager\" (1989) og \"Pol til pol\" (1992).

NRK1 søndag kl 20.15

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Michal Palin på det eneste fornuftige framkomstmiddelet i Shanghai.

2. Michael Palin fordypet i formann Maos \"lille røde bok\".

Reiseprogramserie i 10 deler fra BBC Worldwide Television
Ved Michael Palin
Originaltittel: Full Circle with Michael Palin
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123