Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 29. desember 2000 kl 12.00 Little Giants

Little Giants (t)


NRK1 fredag 29. desember kl 12.00
Little Giants

Fotballjuniorer i tøffe tak

Det dreier seg om amerikansk fotball i familiekomedien \"Little Giants\", der vi møter ei jente som strever for å bevise at hun er god nok til å spille sammen med guttene. Hennes egen onkel vraker henne på juniorenes førstelag, og dermed er kampen i gang.

Danny (Rick Moranis fra \"Ghostbusters\"-filmene) har alltid stått i skyggen av sin bror Kevin (Ed O\'Neill, kjent fra rollen som Al Bundy). Kevin var fotballstjernen som vant trofeer, jenter og ære, mens den klossete nerden Danny ble oversett av alle.

Nå er de voksne, og Kevin lever stadig på sin fordums heltestatus som byens fotballstjerne. Han er trener for byens fotballag, mens Danny jobber på bensinstasjon og er enslig far til Becky (Shawna Waldron). Hun er en skikkelig guttejente som går under kallenavnet \"Fryseboksen\", og hun er byens beste fotballspiller.

Blir vraket
Men den sjåvinistiske onkelen vraker henne fra laget sitt fordi hun er jente. Dermed går Becky og faren Danny sammen om å danne et nytt fotballag, Little Giants, som skal utfordre Kevins lag. Spillerne de rekrutterer, ser ved første øyekast ikke ut til å være noen store talenter. Sant å si er de heller klossete og usikre. Men se om ikke de har noen overraskelser på lur!

Etter hvert som det endelige oppgjøret med Kevins lag nærmer seg, får Little Giants hjelp av en gjeng med stjernespillere som strander i byen ved en tilfeldighet. I disse rollene møter vi virkelige helter fra NFL All-Stars, som John Madden, Emmitt Smith, Bruce Smith, Tim Brown og Steve Emtman.

NRK1 fredag kl 12.00

Amerikansk spillefilm fra 1995
Originaltittel: Little Giants
Regi: Duwayne Dunham.
Med Rick Moranis, Ed O\'Neill, Brian Haley, Mary Ellen Trainor og Susanna Thompson.
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilder
1. Becky (Shawna Waldron) er byens beste fotballspiller, men blir vraket fra laget. Dermed starter hun og faren sitt eget lag.
2. Rick Moranis (t.v.) og Ed O\'Neill spiller rivaliserende brødre og fotballtrenere i filmen \"Little Giants\".