Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 28. desember 2006 kl 21.45 Niern: Get Shorty

Fra krim til film

Rene Russo, John Travolta, Gene Hackman og Danny DeVito har hovedrollene i krimkomedien
Rene Russo, John Travolta, Gene Hackman og Danny DeVito har hovedrollene i krimkomedien "Get Shorty".
En gangster prøver å komme vekk fra svikefulle avtaler og svindel, men ender opp med å havne i filmindustrien, en industri som har flere svin på skogen enn han kan tenke seg.

Chili Palmer (John Travolta) har fått i oppdrag av mafiaen å kreve inn spillegjeld av Harry Zimm (Gene Hackman), en lettere tilsjasket filmprodusent som lager lavbudsjetterte skrekkfilmer i B-klassen. Selv om Chili er klar til å skade Harry om nødvendig, kan han ikke unngå å like ham. Chili blir også betatt av Harrys kjæreste, Karen (Rene Russo), en kvinne han kjenner igjen fra Harrys filmer.

Det viser seg at Harry har kommet over et manuskript som han mener kan gi ham en Oscar hvis han bare får den rette skuespilleren til hovedrollen, det vil si den respekterte, men egosentriske Martin Weir (Danny DeVito).

Chili blir snart trukket inn i filmbransjen med begge beina, og han blir kjent med flere skurker enn han hadde trodd var mulig. Chili er for øvrig ikke den eneste gangsteren Harry kjenner. Harry har fått økonomisk hjelp av Bo Catlett (Delroy Lindo), en narkodealer med et svært farlig temperament.

Om filmen
"Get Shorty" er både en krimhistorie og et blikk på det absurde i filmbransjen i Hollywood. Filmen er laget etter boken av Elmore Leonard med samme navn. Leonard baserte karakteren Chili på en ekte gangster forfatteren kjente en gang, men denne personen jobbet aldri i Hollywood.

Amerikansk krimkomedie (1995)
Originaltittel: "Get Shorty"
Med: John Travolta, Gene Hackman, Danny DeVito, Rene Russo, Dennis Farina, Delroy Lindo, James Gandolfini
Regi:Barry Sonnenfeld
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78