Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. mars 2012 kl 19.45 Schrödingers katt

På sjøen om vinteren


Ukas "Katta" tar oss med ut på sjøen om vinteren, noe som kan være risikabelt. Per Olav og Hanne Kari kommer med gode overlevelsesråd og teknologi som kan redde deg dersom du havner i det våte element, kjører på et skjær eller må reddes etter et havari.

Vi skal også lære mer om asteroider i ukens utgave av "Schrödingers katt". En asteroide utslettet mesteparten av artene på jorda for 65 millioner år siden. Og vi vil bli truffet av en asteroide igjen, kanskje allerede i 2036. Er vi dødsdømt, eller er menneskeheten i stand til å forhindre katastrofen denne gangen?

Til barnas beste
Engelske barn har ikke ullklær. De går tur med t-skjorte, småsko og en tynn jakke selv om det bare er 1 plussgrad. De får ikke lov til å leke på noe vis som kan føre til at de skader seg, og hvis det regner, må alle sammen gå inn. Hvorfor er det så store forskjeller på norske og engelske barnehager, og hva er best for barna?

Hjerntrim
Etter hvert som vi blir eldre, krymper hjernen. Men i likhet med det meste annet i kroppen kan hjernen trimmes og trenes. Ny forskning viser at selv om man er blitt pensjonist, kan aktiv hjernetrim føre til at hjernen utvider seg.

Egenproduksjon
Prosjektleder: Njord Røv
Programleder: Hanne Kari Fossum og Per Olav Alvestad
Kontaktinfo for pressen: presse@nrk.no, 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900