Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 8. februar kl 20.00 Ut på tur til Svalbard

Hva er det med Svalbard?


"Ut på tur til Svalbard" er en personlig reise i et landskap som er fremmed for de fleste - også for Kari Toft og hennes nærmeste familie.

Programleder Kari Toft tar oss med på bretur, på fuglefjell, og vi får oppleve henne sitte alene som isbjørnvakt ved teltleiren.

Hennes mann og barn blir med henne siste del av reisen. Sammen klatrer de om bord i den gamle hurtigruta Nordstjernen. Ferden forsetter nordover vestkysten, og Kari får vist fram fjellene, fjordene, fuglene, fargene og selveste Kongen av Arktis!

Kari Toft har levert oss denne skildringen:
"Noe må det være, men hva? Jeg har prøvd å forklare og beskrive. Jeg har snakket entusiastisk om breene, det vakre lyset, de rå og nakne fjellene og om dyrelivet. Han jeg har fortalt det til, har lyttet for så å slå fast at dit vil han ikke. Men i år klarte jeg å overtale ham.

Derfor var jeg rett og slett nervøs da jeg sto og ventet på mann og barn på flyplassen i Longyearbyen. De kom for å være med på den siste delen av opptaksperioden min. Det i seg sjøl var en uvant situasjon. Men det jeg var aller mest spent på var om han jeg hadde mast på i så mange år om å bli med til Svalbard, kom til å se og føle noe av det samme som meg. Eller vil han bare få bekreftet at det var slik han trodde: Her var det kaldt, nakent, lite pent og ugjestmildt og ikke et sted for ham?

Og han har for så vidt rett. Svalbard er kaldere, råere, mer nakent og farefullt enn de fleste andre norske feriesteder. Jeg syns det er med på å gjøre stedet vakkert. Ragnars reaksjon halvvegs på turen var: "Det er bedre enn fryktet. " Men da var han som sagt bare halvvegs."

Sendt tidligere.


Egenproduksjon, 2012.
Produksjonsleder: Bjørg Langeland Bjorg.Langeland@nrk.no tlf 93496759
Programleder: Kari Toft, Kari.Toft@nrk.no tlf 91138881
Kontaktadresse for presse presse@nrk.no, tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900