Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 6. august 2004 kl 23.15 Detektimen: Kalde spor

Desperat jakt på en barnemishandler

Rekonstruksjonen av et skjelett setter etterforsker Wil Johnson og hans kolleger på sporet av barnemishandleren Papa Doc. (Foto: BBC)
Rekonstruksjonen av et skjelett setter etterforsker Wil Johnson og hans kolleger på sporet av barnemishandleren Papa Doc. (Foto: BBC)
Flere barn er blitt utsatt for seksuell mishandling på et barnehjem, og et av barna er forsvunnet. Flere år senere er den forsvunnes tvillingbror og et annet offer på hevntokt mot overgriperen, og Boyd og hans gruppe kjemper for å finne ham først.

Spesialgruppen står overfor en grusom sak som inkluderer både barnemishandling og drap på et barnehjem. Det begynner med at psykologen Dr. Laurie Poole uanmeldt møter opp på kontoret til Boyd. Hun påstår å ha ny informasjon som kan bidra til å oppklare hva som skjedde da to gutter forsvant fra et barnehjem noen år tilbake. Noe motvillig går Boyd med på å undersøke de nye opplysningene.

Tegning
Etterforskningen leder politiet til en arkeologisk utgravingsplass, der de finner et skjelett. En tegner forsøker å rekonstruere hvordan mennesket må ha sett ut, og likheten med en av de savnede guttene er slående. De står dermed overfor en mulig drapssak.

Nå begynner jakten på overgriperen og den mulige morderen, kun kjent som Papa Doc. Boyds gruppe har knapt med tid, for den avdøde guttens tvillingbror leter også etter Papa Doc. Og han har hevn i tankene.

Om serien
NRK byr på britisk kvalitetskrim i Detektimen utover sommeren. "Waking the Dead", som serien heter på originalspråket, har slått stort an i hjemlandet, med seertall på opptil åtte millioner. Serien ble nominert til Emmy i 2003, og BBC har bestemt seg for å lage flere sesonger av denne nyskapende serien.

Trevor Eve, for tiden aktuell som Velior i storfilmen Troya, spiller Peter Boyd, leder for en spesialgruppe innen politiet. Gruppen jobber med saker der tekniske fremskritt eller nye opplysninger gjør at etterforskning kan gjenopptas. Foruten Boyd består den nøye sammensatte gruppen av fire medlemmer med hver sin kompetanse. Etterforskningen fører ofte til at tilsynelatende oppklarte saker tar overraskende vendinger. Men det betyr også at de står overfor nye utfordringer og nye farer når den skyldige fremdeles går løs…

Innkjøpt kriminalserie fra BBC.
Produksjonsår: 2002
Originaltittel: Waking the Dead
Kveldens episode: Breaking Glass
I de viktigste rollene: Trevor Eve (Peter Boyd), Sue Johnston (Dr. Grace Foley), Holly Aird (Dr. Frankie Wharton), Claire Goose (Mel Silver), Wil Johnson (Spencer Jordan), Saskia Reeves (Dr. Laurie Poole), Navin Chowdry (Rainman), Charlie Creed-Miles (Terry Tanner) Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),