Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 2. mai 2005 kl 23.55 Detektiv Jack Frost

Gjensyn med David Frost

David Jason er tilbake i rollen som den uortodokse detektiven Jack Frost. (Foto: Yorshire Television)
David Jason er tilbake i rollen som den uortodokse detektiven Jack Frost. (Foto: Yorshire Television)
I de kommende ukene blir det gjensyn med David Jason og hans rollefigur Jack Frost, den ukonvensjonelle, ustrukturerte og trassige etterforskeren som har størst sympati for de svake i samfunnet.

Serien byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir den båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Uortodoks
David Jason er også kjent for norske seere som pappa Larkin fra serien "Livet med Larkins". For sin innsats i rollen som Jack Frost har han vunnet prisen National Television Awards for mest populære skuespiller to år på rad i England.

Jack Frost er en einstøing som har lite til overs for papirarbeid og politirutiner. I stedet oppnår han resultater med en kombinasjon av solid magefølelse, menneskekunnskap, uortodokse arbeidsmetoder og utrettelig utholdenhet.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet på sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett.

Kunstsamler drept
Etter at hans følgesvenn DS Barnard ble drept, har Jack Frost levert inn sin oppsigelse, men han kommer fort på bedre tanker og melder seg til tjeneste igjen. Den nye detektiven Hazel Wallace har i mellomtiden sluttet seg til staben. Snart har hun og Frost kastet seg inn i etterforskningen av et mystisk drap på en kunstsamler.

Jack Frost føler seg ytterligere engasjert i saken da de kommer over noen fingeravtrykk som viser seg å stamme fra samme person som Frost fant i et elveleie for et år siden.

Britisk kriminalserie
Produsent: Yorkshire Television/Granada
Originaltittel: A Touch of Frost
Basert på bøker av R.D. Wingfield
I rollene: David Jason, Bruce Alexander, Caroline Harker, John Lyons, Bill Stewart, Arthur White, James McKenna, David Blair, Philip Jackson

Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57