Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 26. juni 2003 kl 19.30 Vi på Langedrag

I seng med ulvevalper

Åtte uker gammel er denne vesle ulvevalpen som Jan-Erik og Sigrid nå har fått ansvaret for. (Foto: Arne Nævra)
Åtte uker gammel er denne vesle ulvevalpen som Jan-Erik og Sigrid nå har fått ansvaret for. (Foto: Arne Nævra)
Ulvevalpene til ledertispa i flokken er nå blitt åtte dager gamle, og det er på tide å gå inn i den store innhegningen og prøve å spore opp valpene. Planen er at to av de små nøstene skal tas ut og preges på mennesker slik at de kan bli like tamme som Ask og Embla. Men hvor mange valper har ulvetispa, og hvilket kjønn har de? Og hvordan vil hun reagere på at unger tas fra henne?

Det er Jan-Erik og Sigrid som vil få hovedansvaret for å fostre opp ulvevalpene. De første ukene vil Sigrid ligge sammen med dem om natta, og hun vil mater dem med melk fra tåteflaske. Melken kommer rett fra geitene.

Et hundeliv
Jan-Erik har ansvaret for rovdyrene på Langedrag. Men i fritiden er han like opptatt av hunder, og særlig polarhunder. I et tidligere program så vi at den vakre malamuttispen hans fikk sitt første valpekull. Denne uken har de åtte polarhundvalpene til Jan-Erik blitt sju uker gamle. Sjarmtrollene er snart klare til å få nye eiere.

Arbeid og fest
Det blir også 17. mai-feiring på Langedrag. Dessuten blir det innridning av unghester, og vi skal følge med på Anne Gretes mange gjøremål. Hvordan ser egentlig denne dyrekjære røkterens dag ut?

Om serien
I sommer byr NRK1 på et gjensyn med den populære familieserien som tar oss med til Langedrag naturpark og leirskole øverst i Numedal. I hele 26 episoder følger vi mennesker og dyr gjennom små og store begivenheter på den unike fjellgården.

Tusen meter over havet, med utsikt over fjorder og fjell mellom Hallingdal og Numedal, ligger Langedrag naturpark. Dette fristedet for barn og dyr ble etablert av ekteparet Eva og Edvin Thorson i 1980. Stedet er en populær arbeidsplass for mennesker med en glødende interesse for dyr. Foruten en mengde husdyr, finnes her også ville dyr som ulv og gaupe.

I serien møter vi gründerne Eva og Edvin Thorson, deres datter Tuva som er dyreansvarlig på Langedrag, og hennes unge døtre Marie og Torun. Også ansatte og praktikanter gir oss det rette inntrykket av hvordan tiilværelsen arter seg i naturparken.

Vi er med på følling og lamming, opplever små gaupeunger som ser dagens lys, men også at dyr blir syke, skadet eller dør.

Dokumentarserie i 26 episoder
Regi og foto: Arne Nævra
Foto og redigering: Stein Hage
Musikk: Sigmund Groven
NRK-koordinator: Chris Foss
Pressekontakt: Anna-Marie Normann , tlf. 23 04 78 53


LENKER
  • Langedrag