Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 10. august 2002 kl 23.40 Cityfolk: Dublin

Dublinere på sidelinjen

Camilla kom til Dublin fra Lesotho for 32 år siden. (Foto: DK4)
Camilla kom til Dublin fra Lesotho for 32 år siden. (Foto: DK4)
I ukens utgave av ”Cityfolk” drar vi til Dublin hvor vi møter to kvinner – den ene en afrikaner som lever i et originalt ekteskap, den andre en ung psykologistudent med en spesiell bakgrunn. Det mannlige innslaget er ihuga Grand Prix-fan. Birthe Tønseth fra Bergen og norsk arbeidsinnvandrer i det irske Radio Telefís Éirann (RTE) har laget reportasjen.

Læreren Camilla Dodson kom fra Lesotho inne i Sør-Afrika til Irland for 32 år siden. I ti år bodde hun sammen med sin irske mann, men etter skilsmissen tilbrakte hun mange miserable år i ensomhet i Dublin. Camillas nye ekteskap er nokså originalt: Hennes mann er amerikaner, og etter bryllupet i fjor sommer i New Mexico, lever de i tett samband via e-mail og telefon, men på hver sin side av Atlanteren.

”Gale” Aileen
Psykologistudenten Aileen O´Connor har vært inn og ut av ulike institusjoner for sinnslidende. Hun har en sterk personlighet, og de som kjenner henne, mener hun kommer til å drive det til noe. Aileen tok et skritt i den retningen da hun kom inn på det prestisjebetonte Trinity University College. Selv hevder hun at hun alltid kommer til å være ”litt gal”.

Anti-ire
Irland har hevdet seg som få andre deltakerland i Melodi Grand Prix, og elektronikk-arbeideren Keith Mills er blant dem som er helfrelst på Eurovision Song Contest. I tillegg er han overbevist unionist, dvs. for en union med England. Og på fritiden legger han ikke skjul på at han er homse.

Om serien
”Cityfolk” har sitt utgangspunkt i et nederlandsk suksess-konsept som heter Urbania. Det produseres av en flerkulturell programavdeling i den nederlandske allmennkringkasteren NPS, som tidligere år har scoret høyt med dette konseptet. NPS er tildelt Prix Europa 2001 for beste flerkulturelle program.

NRK Østlandssendingen er med sin Migrapolis-redaksjon medlem i sammenslutningen av flerkulturelle redaksjoner i den europeiske kringkastingsunionen EBU. Her har NRK de tre siste årene vært medprodusent i ”Cityfolk”, som nå er på lufta i sin femte sesong. I fjor bidro Norge med et portrettprogram fra Drammen.

Utvekslingsprogram
Kontaktperson i Østlandssendingen: Kjetil Saugestad, tlf. 22 80 82 50
Pressekontakt: Steinar Dahl , tlf. 23 04 74 57

Bilder
1 Camilla kom til Dublin fra Lesotho for 32 år siden. (Foto: DK4)
2 Psykologistudenten Aileen hevder hun alltid kommer til å være „litt gal“. (Foto: DK4)
3 Keith er unionist og Melodi Grand Prix-fanatiker. (Foto: DK4)