Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. januar kl 19.55 Mesternes Mester

Frustrasjon over prestasjoner


Første deltaker er sendt hjem og tre nye, krevende øvelser venter før en ny deltaker må pakke kofferten og forlate konkurransen. Det blir mye frustrasjon knyttet til dagens øvelser.

Presisjon og balanse er tema, og siden store idrettsbragder ofte avgjøres med små marginer, må deltakerne skjerpe sansene for å unngå å havne nederst på poengstigen.

I den første øvelsen kreves presisjon og et snev sløydkunnskaper for å forme "Den Perfekte Kuben". Å beregne vekt og størrelse helt uten hjelpemidler, er veldig vanskelig. Når det da i tillegg står om viktige plasseringer og poeng og en ny natt-test i det fjerne, blir dette en stor utfordring for de 10 gjenværende deltakerne.

I den neste øvelsen må deltakerne ha kontroll på både puls og pust når oppgaven er bueskyting. Alt handler om å treffe blink, men deltakerne får også ekstrapoeng for å fyre av sin pil kjappest.

Siste og avgjørende konkurranse.
For å unngå sisteplassen i neste øvelse, må balansen være perfekt. I øvelsen "Tranen", skal deltakerne balansere ut på en smal planke. Når de når enden av planken, skal de innta den såkalte traneposituren, å balansere på ett ben. Her gjelder det å ha kontroll på balansen for å kunne stå lengst mulig. Øvelsen høres enkel ut, men blir til stor frustrasjon for de fleste deltakerne.

Om serien
11 tidligere mestere har satt seg på flyet fra Oslo til Italia for å være med på årets mest spennende oppgjør. I løpet av 10 programmer skal de kjempe om den ærefulle tittelen Mesternes Mester!

Mesterkampen foregår ved den idylliske Iseosjøen i nord-Italia. I hvert program skal deltakerne gjennom tre krevende øvelser som vil sette alle deres evner på prøve- det være seg fysisk eller mentalt. Etter de tre konkurransene må den deltakeren som ligger sist sammenlagt, velge ut en av de andre som motstander til "natt-testen". Dette er en vinn eller forsvinn-konkurranse, som avgjør hvem som får være med videre. Etter ti programmer får vi vite hvem som blir kåret til årets "Mesternes Mester".

Programleder er Dag Erik Pedersen.

Norsk underholdningsprogram 2014
Produsert av: Rubicon TV for NRK
Produsent: Marit O. Aspen
Programleder: Dag Erik Pedersen
Medvirkende: Erik Solér, Stine Brun Kjeldaas, Johan Remen Evensen, Gro Espeseth, Roger Ruud, Ingrid Kristiansen, Kim Rygel, Kjersti Grini, Marco Elsafadi, Susann Goksør Bjerkrheim, Knut Holmann
Pressekontakt: Nathalie Sprus 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 23 04 70 00LENKER
  • Mestere 2014