Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 10. mai 2003 kl 20.10 Profil: Leunig går til filmen

Leunig - et kreativt kraftsentrum

Michael Leunigs strek er original, kreativ og kunstnerisk eksperimentell
Michael Leunigs strek er original, kreativ og kunstnerisk eksperimentell
Den australske tegneren og samfunnskommentatoren Michael Leunig er elsket og verdsatt av tusenvis av mennesker. Leunigs animasjoner kan for tiden ses på NRK2, og i Profil får vi del i prosessen med å få tegneseriefigurene levende på film.

Leunigs spesielle figurer kan hver dag nytes i australske aviser, og tegningene blir ofte klippet ut og festet på vegger, dører og offentlige steder over hele landet. I over 30 år har denne kunstneren gitt oss humoristiske, uventede og fantasifulle innblikk i våre private og offentlige liv. Tegningene hans blir verdsatt på grunn av åpenheten og ærligheten. I tillegg er de fullstendig upretensiøse, noe som er viktig for australierne.

Michael Leunig har skapt noe som bare kan beskrives som en revolusjon innen offentlig humor. Vanligvis er den politiske tegnserien basert på en ironisk og avslørende humor, ofte med latterliggjøring som standard poeng. Men Leunig gjør seg sjelden morsom på andre menneskers bekostning. Morsomhetene han presenterer henger sammen med figurene han skaper – enten det er "Mr. Curly", "Vasco Pyjamas", "everyman" eller "everywoman".

Australsk produksjon
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83