Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 27. april 2009 kl 22.30 Husdrømmen

Naboklager

Bjørn (bildet) blir provosert av det han opplever som et belærende opplegg i kveldens episode. (Foto: Nils Petter Lothrington)
Bjørn (bildet) blir provosert av det han opplever som et belærende opplegg i kveldens episode. (Foto: Nils Petter Lothrington)
I andre episode av dokumentarserien Husdrømmen diskuteres det hva det vil si å bo. De seks rusmisbrukerne blir sendt på ernærings- og botreningskurs. Bjørn (bildet) blir provosert av det han opplever som et belærende opplegg.

Ove, Vidar og Kari drar ut til tomten for å se, men naboene ser ikke lyst på byggeplanene og protesterer mot byggeprosjektet. Lederen av hybelhuset, der mange av de bostedsløse oppholder seg, mottar en naboklage med over femti underskrifter.

Om serien
Husdrømmen er en norsk dokumentarserie om seks, bostedsløse rusmisbrukere som gjennom prosjektet "På vei til egen bolig" for første gang får muligheten til kjøpe hus. Gjennom to år blir vi med dem på den vanskelige reisen mot boligdrømmen. Det settes ingen betingelser om rusfrihet for å få bli med, og prosjektet er såkalt brukerstyrt.

Are Faaberg, mannen bak NRK-serien "Siv og Knut" har regi på serien.

Produsert av Rubicon for NRK
Regi: Are Faaberg
Prosjektleder i NRK: Marie Sjo
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf 23 04 20 33/901 83 838
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900