Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 8. april 2010 kl 20.45 Europa - en reise gjennom det 20. århundret

1922 Berlin

Historiker og forfatter Geert Mak leder oss gjennom Europas historie på en måte som gjør hendelsene levende og nær oss. (Foto: NPO )
Historiker og forfatter Geert Mak leder oss gjennom Europas historie på en måte som gjør hendelsene levende og nær oss. (Foto: NPO )
Fire år etter at Tyskland tapte krigen, hersker det fortsatt kaos i landet. Nederlaget hadde forsterket de sosiale og økonomiske forskjellene blant folk, og bare én mann klarer å holde landet samlet: Walter Rathenau.

Da Rathenau, som var utenriksminister og en stor industrimann, ble myrdet av høyreekstremister i 1922, førte det til at Tyskland sank dypere ned i avgrunnen.

Et tilbakeblikk på fredsavtalen i Versailles peker på kimen til de konfliktene som skulle føre til nye kriger.

Om serien
Den bestselgende boken "Europa" av den nederlandske historikeren Geert Mak, er utgangspunktet for denne tv-serien på 35 episoder.

Mak tar oss med på en reise gjennom 1900-tallets Europa. Med tog, bil og båt ferdes han gjennom historien og over kontinentet fra århundreskiftets Wien, via Madrid, Volgograd, Berlin og Tjernobyl, til ruinene i Sarajevo. Programmene inneholder unikt dokumentarisk materiale og lar oss møte mennesker som på en eller annen måte er påvirket av de hendelsene som har preget det tjuende århundret. Vi er alle en del av Europa, men hver av oss har sin egen historie å fortelle.

Nederlandsk dokumentarserie, 2009
Originaltittel: In Europe
Produsent: NPO
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900