Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. april 2007 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Spillerkort med uante muligheter

Forbrukerinspektørene Lars Karelius Noer og Marit Evertsen Grimstad. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
Forbrukerinspektørene Lars Karelius Noer og Marit Evertsen Grimstad. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
1,7 millioner nordmenn har et kort som gir dem mange muligheter – uten at de vet det. I kveld forteller forbrukerinspektør Marit Evertsen Grimstad hva Norsk Tippings spillerkort faktisk kan brukes til, og hvor smart spillselskapet på Hamar har vært i sin forsiktige markedsføring.

I 2005 lanserte Norsk Tipping sitt spillerkort. Kortet koster 60 kroner og er et multifunksjonskort som gir tilgang til en rekke tjenester. Ønsker du å få adgang til de samme tjenestene elektronisk uten å kjøpe tippeselskapets kort, må du betale 249 kroner til konkurrenten. Da er det fristende å velge spillerkortet.

For å få kjøpt kortet krever det at hver enkelt utleverer fødsels- og personnummer. Datatilsynet har fått henvendelser fra kunder som ikke liker å oppgi sitt fødselsnummer ved kjøp av nytt kort, og mange har ikke fått med seg at det nye spillerkortet har flere funksjoner enn det gamle.

Mange funksjoner
Spillerkortet kan nemlig blant annet brukes i det offentliges portal til næringslivet, statlige etater som for eksempel Skatteetaten, Husbanken, Kredittilsynet og Lånekassen. I tillegg finnes det et prøveprosjekt i Stavanger kommune hvor du kan levere byggesøknader og søke om barnehageplass ved hjelp av kortet. Og under forrige kommunevalg i Oppdal kunne du bruke kortet til å stemme!

Datatilsynet er blant de som har reagert på at Norsk Tipping har gått så stille i dørene når det gjelder mulighetene i spillerkortet. Hvorfor har de det?

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Lars Karelius Noer og Marit Evertsen Grimstad.
Prosjektleder: Frank Sivertsen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakt Publikumsservice, tlf 815 65 900,
info@nrk.no
LENKER
  • Hjemmeside