Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 20. juni 2013 kl 13.25 Midt i naturen: Uganda

Nærkontakt i Uganda


Bli med til Uganda, der programleder Martin Emtenäs møter eksotiske dyr som enten er utsatt eller truet. Det blir nærmøter med blant annet løver, sjimpanser og elefanter.

Ugandas befolkningseksplosjon gjør at all mark enten er bebodd eller dyrket. Den ville naturen finnes bare i nasjonalparkene, men der jages dyrene av gjetere. Løvene forgiftes av fattige beboere som frykter angrep på budskapen sin.

- Det var heftig å komme fra Sverige og havne midt i Afrikas naturproblematikk. Vi fikk være med på å redde dyr som har det virkelig tøft, forteller programleder Martin Emtenäs.

Løvemøte
I Queen Elisabeth National Park får Martin være med når en veterinær skal sette en sender på en stor hannløve i parken. Signalene skal hjelpe parkvekterne å holde løven fra bebyggelse.

I serien besøker Martin også Ugandas største nasjonalpark Murchison Falls, og hjelper til med å spore en skadd elefant. I tillegg treffer han en sjimpanse-baby som ble reddet fra tyvjegere.

– Den var så liten og klamret seg fast til meg da jeg tok den opp. Det er hjerteskjærende å tenke på at den ble kidnappet fra gruppen sin bare for å bli solgt videre, forteller Martin.

I løpet av fire episoder får vi være med Martin når han besøker Ugandas ville natur.

Svensk naturserie (2012)
Produsert av SVT
Programleder Martin Emtenäs
Pressekontakt: Nathalie Sprus 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900