Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 11. juli 2006 kl 19.30 Ut i naturen: Grønn glede

Å skyte en grønn pil…

Det handler om pil denne gangen, en anvendelig plante både i levende og død form (Foto: Jan Ingar Hansen)
Det handler om pil denne gangen, en anvendelig plante både i levende og død form (Foto: Jan Ingar Hansen)
Å nyte en kopp kaffe i en kurvstol i sommer! Stolen er laget av tørket og død pil. Det samme er piknik-kurver og årets store slager: et klatrestativ til erteblomster og andre klatreplanter. Mette Stensholt Schau og Dag Arneson er klare med nye grønne gleder.

Mette og Dag har tatt turen til Nesoddtangen utenfor Oslo denne gangen. Der fant de Jeanette i firmaet Solfang. Fra et lite hus i hagen driver hun både salg av pil, i død og levende form, og kurs for den som vil lære seg å bruke pil i hagen.

Ikke vanskelig
Kurset Mette og Dag tar fatt på går rett og slett ut på å lage et levende flettverksgjerde. Under kyndig veiledning finner de to ut av hvilken kvist som skal foran og bak, den ene høyden etter den andre. – Ikke så vanskelig når en først har fått til de første svingene på ytterkanten, er kommentaren fra gartner Dag.

Pil er så voksevillig at den slår rot bare man setter en nykuttet kvist i våt jord. Gjerdet blir i løpet av sommeren grønt og pent, og lever i beste velgående.

Om serien
Årets serie "Grønn glede" er den femte i rekken. Ti tirsdager i løpet av våren og sommeren skal programleder Mette Stensholt Schau og hennes faste gartner Dag Arneson endevende alt fra en takhage i Bergen til den minste rekkehushage.

- Årets serie er veldig variert, som den jo pleier å være. Hage kan være så mangt, sier Mette. Programmene blir laget etter hvert, så det er ikke alltid klart hva hvert program skal handle om. Men vi har en plan, forsikrer hun.

Hageprogram fra Naturredaksjonen, Program riks, Bergen
Programleder: Mette Stensholt Schau, tlf: 41 10 51 45
Redaktør: , tlf: 91 53 24 30
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900. info@nrk.no