Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 27. desember 2000 kl 21.00 Norsk Militær Tattoo

Norsk Militær Tattoo


NRK1 onsdag 27. desember kl 21.00
Norsk Militær Tattoo 2000

Familieshow med mange høydepunkter

Et forrykende familieshow i Oslo Spektrum ble sett av over 15.000 begeistrede tattoo-fans, og jubelen sto i taket da Arméns Musikkår, som anses som et av verdens beste militærorkestre, marsjerte inn på arenaen. Kveldens vert er Rune Gokstad.

Vi skal få se Kavaleriregimentets Trompetkorps fra Nederland, som framfører en fabelaktig \"bøttekonsert\", der solistene spiller på virkelige bøtter. En gruppe \"smådjevler\" fra Storbritannia - ingen av dem er over 16 år, den yngste er seks - utfører halsbrekkende vågestykker på sine motorsykler. Sammen med det store Tattoo-koret og Forsvarets Stabsmusikk, under ledelse av Frode Thingnæs, synger Elisabeth Andreassen \"Bohemian Rhapsody\".

Det står flere høydepunkter på programmet. Fra Polen kommer Forsvarets Representasjonskorps i sine flotte uniformer, og fra Hamburg kommer en gruppe politimenn med artistnavnet The Flying Grandpas. Akrobatikk er nøkkelordet her. De kombinerer atletiske og kunstneriske ferdigheter i en løssluppen trampolineoppvisning.

Et syklende musikkorps kommer på banen før kveldens absolutte høydepunkt: H.M. Kongens Gardes Drillkontingent som avslutter sin oppvisning sammen med The Lochiel Champion Drill Team, en gruppe jenter og unge kvinner fra New Zealand.

NRK1 onsdag kl 21.00

Opptak fra Oslo Spektrum
Programleder Rune Gokstad
Prosjektleder Rolf Clemens
Pressekontakt Inger Larsen, tlf; 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Rune Gokstad blant staute karer (NRK-foto: Ole Kaland)