Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 21. september 2003 kl 20.40 Pilot Guides: Utrolige eventyr

Helt vanlige våghalser

Ian Wright opplever vektløshet i Russlands romfartssenter utenfor Moskva. (Foto: Pilot Film & TV Prod.)
Ian Wright opplever vektløshet i Russlands romfartssenter utenfor Moskva. (Foto: Pilot Film & TV Prod.)
Ian Wright møter denne gang vanlige mennesker som selv oppsøker de mest halsbrekkende utfordringer. Den ene eventyrlige opplevelsen følger den andre.

Populære Ian guider oss rundt, bl.a. til regnskogen i Amazonas. For å komme hit og gjennomgå et fire dager langt overlevelseskurs har en gruppe helt vanlige mennesker betalt 2000 dollar hver. Sammen med de to veltrente lederne Mike og Jeff bærer det ut på langtur i varmen og fuktigheten blant ville dyr.

Russlands romsenter
I sovjettiden var romfartsprogrammet omgitt av all slags hemmelighetskremmeri, men i dag ligger Russlands romfartssenter åpent for enhver som vil stikke innom. Star City utenfor Moskva gir deg en tur i den enorme sentrifugen som de russiske astronautene bruker. Ian får seg en tur med et spesialbygget jetfly og opplever vektløshet. Han treffer også en pensjonert millionær som bruker pengene sine på å få fly en MIG 25 – i en hastighet fire ganger
lydens!

Arktis, Tahiti, Pinseøya
Ellers bærer det til Arktis i denne siste delen av "Planet guides: Utrolige eventyr", der eventyrlystne kvinner og menn dykker i isvannet og utforsker dypet rundt vårt sørligste kontinent.

På Tahiti venter en gruppe surfere på kjempebølgen "Chopu". Den oppstår en gang om året, er så høy som et femetasjes hus, og i hele verden er det bare en håndfull surfere som mestrer den. Til sist tar Ian oss med til Pinseøya sør i Stillehavet der stedets unge menn i generasjoner har kastet seg ut fra høye bambustårn med rep rundt bena. Strikkhopping er rene barnehaven sammenlignet med denne mannsdomsprøven.

Innkjøpt engelsk serie
Originaltittel: Pilot Guides – Amazing adventures
Produksjon: Pilot Film and TV Productions

Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer