Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 2. mai 2001 kl 20.55 Niern: Antatt skyldig

Niern: Antatt skyldig (t)

NRK2 onsdag 2. mai kl. 20.55
Antatt skyldig

Katastroferammet familie

Politietterforsker Tom Tielman og hans eldre bror har fått en trygg og harmonisk oppvekst med foreldre som elsket hverandre. Sjokket er derfor stort når moren dør, og faren sier han har drept henne.

Moren blir funnet ved foten av trappen som går fra andre etasje i huset på farmen deres. Angivelig er dødsårsaken hjerteslag, men Tom (Beau Bridges) blir mer og mer overbevist om at hun egentlig døde av sterke skader hun pådro seg fordi noen puffet henne ned trappen.

Under begravelsen sier plutselig faren Louis (Lloyd Bridges) at han drepte henne, noe alle bare rister på hodet av. De mener han ikke er tilregnelig i sorgen over å ha mistet sin kone. Men - den gamle har store hemmeligheter på lager. Det siste året har han hatt en elskerinne, en ung kvinne i 20-årene, Ann (Lee Purcell), og ikke før er kona lagt i graven, så flytter han sammen med den lyshårete skjønnheten.

Grenseløs raseri
Toms raseri er nesten grenseløsi. Ikke bare bringer den gamle faren skam over familien, han gjør det til og med med en av Toms egne eks-elskerinner. Samtidig etterforsker Tom morens død som en kriminalsak, og bevisene peker mer og mer mot Louis.

Omgivelsene, som fremdeles tror på Louis\' uskyld, er overbevist om at dette er en hevn fra sønnen side fordi faren har tatt Ann fra ham. Konsekvensene for Tom er dramatiske. Han mister både jobben, kona og den anseelsen han tidligere har nydt godt av.

NRK2 onsdag kl. 20.55

Amerikansk spillefilm
Originaltittel: Secret Sins of the Father
Regi: Beau Bridges
I rollene: Beau Bridges, Lloyd Bridges, Lee Purcell, Judge Kleiser, Gary Silver
Pressekontakt: Hilde Ljøen