Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 3. november 2008 kl 21.30 Sommer

Den nye doktor Sommer

Lærke (Cecilie Bøcker Rosling) finner stor inspirasjon i møtet med forfatteren Kasper (Thomas Levin). (Foto: Thomas Marott, DR)
Lærke (Cecilie Bøcker Rosling) finner stor inspirasjon i møtet med forfatteren Kasper (Thomas Levin). (Foto: Thomas Marott, DR)
På tross av konflikt og sykdom gjør familien Sommer stadige forsøk på å samles. Ting er ikke som de en gang var, og noen relasjoner utfordres ytterligere når en syk pasient har konspirasjonsteorier om "den nye legen".
Jakob har flyttet inn i Nellys sommerhus, men strever med å komme videre i livet. Familien vet fortsatt ikke hvorfor han er hjemme fra Malawi, han holder for seg selv det faktum at han fikk sparken fra jobben i Leger uten grenser.


Fødselsdagsforviklinger
Lærke fyller 17 år, og tviler på om hun har lyst til å feire dagen sin i det hele tatt.
Moren Mille ønsker å invitere henne ut på en middag for dem to alene, men datteren er sint på morens oppførsel overfor Jakob. Lærke velger å se bort fra familieforviklingene, og inviterer alle til en felles fødselsdagsmiddag. Og når ikke familielykken er som forventet, finner hun trøst i en ung forfatter som inspirerer henne til å gå nye skritt.

Christians kamp
Christian prøver så godt han kan å holde orden på hvem og hva han er. I et øyeblikk av villfarelse stepper han inn som lege i en konsultasjon når en tidligere kvinnelig pasient dukker opp, men episoden beviser bare hvor alvorlig hans egen sykdom er. Christian er forvirret og prøver å klamre seg til sin egen identitet.

Det gjør det ikke lettere at pasienten han snakket med viser seg å ha alvorlige konspirasjonsteorier om "den nye legen", Adam Sommer, og trekker den forvirrede Christian inn i sin egen galskap. Adam på sin side skjønner sakte men sikkert at kvinnen er et alvorlig psykiatrisk tilfelle med stort behov for hjelp.

Om Sommer
"Sommer" er fortellingen om legefamilien som hver dag forsøker å gjennomskue symptomer hos andre mennesker, men som ikke tør se egne svakheter i øynene. Når faren i familien blir syk, sprekker den tilsynelatende perfekte fasaden. Kanskje er de ikke så feilfrie som man skulle tro?

Vi møter en dansk familie i flere generasjoner, og får innblikk i deres liv og relasjoner, gleder og sorger, i en historie om samhold og splittelse innenfor og på tvers av generasjonene. For hva skjer når etablerte maktbalanser i familien plutselig endres?

Mellommenneskelige relasjoner
Et rikt persongalleri belyser mellommenneskelige relasjoner av ulik art med familien Sommers liv som utgangspunkt. Det blir et hyggelig gjensyn med de kjente skuespillerne fra første sesong av Sommer, men man kan også glede seg til å stifte bekjenskap med flere av Danmarks beste skuespillere som Stine Stengade, Thomas Levin, Nicolas Bro, Tommy Kenter, David Dencik, Cyron Melville og Maibritt Saerens.

Dramaserie fra Danmarks Radio (2008)
Regi: Jannik Johansen
Produsent: Camilla Hammerich
Manus: Dunja Gry Jensen og Jeppe Gjervig Gram.
I rollene: Lars Ranthe, Marie Louise Wille, Cecilie Bøcker Rosling, Jesper Langberg, Lisbet Dahl, Mikael Birkkjær, Camilla Bendix, m.fl. Pressekontakt Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716 / 23 04 40 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no
Blir også sendt torsdag kl. 23.50 (NRK3).


LENKER
  • Les mer