Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. desember 2007 kl 22.25 Fakta på lørdag: Sjokolade - søtt og syndig

Guders og synderes spise

Søt, støtere…sjokolade er gudenes og synderes spise. (Foto: CBC Int.)
Søt, støtere…sjokolade er gudenes og synderes spise. (Foto: CBC Int.)
Sjokolade er guders og synderes spise, skal vi tro en kanadisk dokumentar som utforsker hemmelighetene bak denne lekkerheten.

Sannsynligvis er sjokolade den meste populære smaken i verden, og for enkelte et must. Det finnes mennesker som vil gå til ekstreme ytterligheter for å få sin dose sjokolade. Ja, for det er dem som mener sjokolade konkurrerer med sex som en allmennmenneskelig obsesjon.

Du kan spise den, drikke den, den er god for hjertet og den brukes til og med av kosmetikkindustrien. Sjokolade er kort sagt en milliardindustri – i dollar.

Kakao-bønner
Først og fremst byr kveldens dokumentar på en reise reise rundt i sjokoladestengenes og konfektenes verden. Det blir mang en godbit å høre om hos verdens største produsenter av sjokolade-godter og hos de store sjokolade-konditorene.

Chloé Doutre-Roussel er en kjenner av kakaobønnen. Vi følger med henne til Den dominikanske republikk i Karibia der bøndene høster verdens beste kakaobønner.

Byen Hershey i Pennsylvania (USA) kaller seg selv "Det søteste stedet på Jorden". Her ligger Mars sjokoladefabrikk, og vi bevitner hvordan millioner av M & M-sjokolader ruller fram på produksjonsbåndet.

Kanadisk dokumentar (2007)
Originaltittel: Chocolate Confidential
Produsert av: CBC International Sales
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no