Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 17. januar 2007 kl 20.05 Battlestar Galactica

Vendepunktet

Kommandør Adama sender ut et redningsteam for å oppspore president Laura Roslin, men for sent? (Foto: Universal)
Kommandør Adama sender ut et redningsteam for å oppspore president Laura Roslin, men for sent? (Foto: Universal)
På planeten Kobol der menneskeheten hadde sin opprinnelse, kommer president Laura Roslins romskip under ild fra cylonene. Hennes åndelige guide Elosha dør, og Roslin må alene lede sin del av romskipsflåten på leting etter Athenas grav.

Doktor Baltar som er om bord på "Galactica" hos kommandør Adama, får igjen syn på den kvinnelige cylonen Number Six og tror han er gått fra vettet. Samtidig forbereder Adama en redningsaksjon for den delen av flåten som kom under angrep av cylonene på Kobol.

Forlik eller kamp
Presidentens rådgiver Keikeya er fortsatt hos Adama. Kommandøren vender seg til ham og ber ham hjelpe til med å finne Roslin og opprørerne. Dette viser seg og føre fram, men først snubler utsendingene fra "Galactica" over Athenas grav, som de blir de første til å finne. Deretter kommer de på sporet av Roslin og hennes opprørere.

Det kommer til et vendepunkt. Men til hva?

Mer om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt. "Battlestar Galactica" er basert på tv-serien fra 1978. Serien NRK nå viser ble laget i 2005 og har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den er sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Amerikansk science fiction-serie 20 deler (2005)
Originaltittel: Battlestar Galactica, serie 2
Kveldens episode: Home, Part 2
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff (Kara Thrace), Mary McDonnell (Laura Roslin), Edward James Olmos (William Adama), Grace Park (Sharon Valerii), Tricia Helfer (Number Six), Jamie Bamber (Lee Adama), Aaron Douglas (Galen Tyrol) og James Callis (Gaius Baltar)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no

LENKER
  • Les mer