Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 29. januar kl 20.15 Brenner - historier fra vårt land: Fra Moss til Nidaros med en imam

Pilegrimsferd med imam


Hva skjer om bord i Brenners gamle Volvo når turen går fra Moss til Trondheim med imam Senaid Kobilica i passasjersetet?

En tidlig formiddag plukker programleder Hans Olav Brenner opp den unge imamen og nylig avgått leder i Islamsk Råd, Senaid Kobilica. De skal ta turen langs Norges eldgamle pilegrimsled, og målet er Nidaros. Første stopp er i Oslo hvor de møter en katolsk kardinal.

Underveis på bilturen blir det rom for refleksjon rundt de store spørsmålene, og imamens poeng om et skjebnebestemt liv får en interessant vri under et besøk i slalombakken på Oppdal.

Om serien:
I sin Volvo Amazon fra 1966 fortsetter programleder Hans Olav Brenner sin jakt på særnorske fenomener. Gjennom fire nye episoder tar han for seg alt fra den store kjærligheten til det å være ustøtt. Han reiser blant annet fra Moss til Nidaros med en imam.

Hans Olav Brenner er kjent fra blant annet "Oslo, 31.august", hvor han spiller kameraten til Anders Danielsen Lie, og som programleder for «Store studio», «Bokprogrammet» og «Huset på prærien» på NRK. Han vant Gullruten for beste mannlige programleder i 2008, og mottok Arne Hestenes’ journalistpris i 2009.

Norsk roadmovie i 4 deler
Egenproduksjon NRK (2013)
Programleder: Hans Olav Brenner
Prosjektleder: Chris Foss
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes ta kontakt med Publikumsservice, tlf: 23 04 70 00