Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. mars 2004 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Sex-teip og lekkasje

Luke Harris, leder for spaneravdelingen ved politiet i Melbourne, har sendt en klage på narko-kongen Stig Endquists sakfører Ingrid Bruton til advokatforeningen. Klagen fører fram, og Ingrid er suspendert inntil videre.

Ingrid Burton er nå kompromittert i Endquist-saken på grunn av lydbåndopptaket Church sto bak da hun tilbrakte en amorøs natt i samme seng som ham. Den såkalte sex-teipen der Ingrid innrømmer sin klients skyld, havner nå som en nyhet i avisene.

Ingrids beskytter
Igjen må Church beskytte Ingrid Burton. En anonym person er begynt å følge etter henne. Dekkene på bilen hennes blir skåret opp. Kontoret hennes vandaliseres.

Church tar affære – tidsnok til å redde livet hennes?

Bjørnetjeneste
Den ungdomskriminelle Jason er bare 16 år gammel og har allerede rukket å bli far. Han har også opparbeidet seg en gjeld til Richard Walker som handler med dop.

Da Harris prøver å hjelpe unge Jason ved å sette opp en felle for Walker, roter han det hele til – med katastrofale følger.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen, helt til hun selv valgte kjærligheten framfor jobben.

Ved starten på seriens 7. sesong er det bare Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Nå må de venne seg til sin nye sjef, Luke Harris, og den nye politiagenten Christina (Chris) Dichiera. Resepsjonisten i spaneravdelingen, Sophie Novak, er et nytt fjes i "Politiagentene" f.o.m. serie 7.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 7), kveldens episode: "Cul-de-sac"
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Roxane Wilson, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Rebecca Gibney
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57