Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 1. september 2005 kl 23.15 Apollo 13

"Houston, vi har et problem!"

Astronautene Fred Haise (Bill Paxton), Jack Swigert (Kevin Bacon) og Jim Lovell (Tom Hanks) blir strandet i verensrommet.
Astronautene Fred Haise (Bill Paxton), Jack Swigert (Kevin Bacon) og Jim Lovell (Tom Hanks) blir strandet i verensrommet.
Det som i utgangspunktet er et rutineoppdrag til månen, utvikler seg i løpet av få minutter til et stort mareritt for astronautene om bord i Apollo 13. Litt flaks og mye kløkt må til for å få mannskapet trygt ned på Jorda igjen.

Det er knapt et år siden den første månelandingen, og siden amerikanerne allerede har nådd målet om å sende en mann til månen, er det ingen som bryr seg om oppskytningen av fartøyet Apollo 13. Helt til meldingen kommer fra verdensrommet: "Houston, vi har et problem". Oksygentanken har eksplodert.

De tre astronautene Jim Lovell (Tom Hanks), Fred Haise (Bill Paxton) og Jack Swigert (Kevin Bacon) står overfor ganske dystre utsikter. De kan gå tom for oksygen, bli forgiftet av karbondioksyd eller fryse i hjel. Hvis de skal kunne klare å trenge igjennom jordens atmosfære, må de treffe den akkurat i riktig vinkel for å unngå å brenne opp, eller rett og slett bli slynget tilbake ut i rommet. På bakken i Houston står et knippe dyktige mennesker som gjør sitt ytterste for å unngå en katastrofe.

"Apollo 13" er et nervepirrende dokudrama som er regissert med en pinlig nøyaktighet og god porsjon kjærlighet av Ron Howard. Filmen fikk en rekke Oscar-nominasjoner og vant pris for beste redigering og lyd.

Amerikansk drama 1995
Originaltittel: Apollo 13
Regi: Ron Howard
I rollene: Tom Hanks, Bill Paxton, Kevin Bacon, Gary Sinise, Ed Harris, Kathleen Quinlan.
Pressekontakt: Hilde Ljøen