Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. mai 2000 kl 15.00 Fotball, menn: Finale i den engelske FA-cupen

Fotball, menn: Finale i den engelske FA-

NRK1 lørdag 20. mai kl 15.00
Fotball, menn: Finale i den engelsk FA-cupen

Chelsea møter Aston Villa på Wembley

I ettermiddag er kommentator Arne Scheie på plass på Englands landslagsarena Wembley, der det er duket for FA-cupfinale mellom Premier League-lagene Chelsea og Aston Villa.

Det betyr at det er flere nordmenn på plass når den prestisjefylte cupen skal avgjøres. Tore André Flo er en viktig brikke i Londonlaget Chelseas angrep, men om han spiller fra start er det bare manager Gianluca Vialli som vet før han annonserer spillerne i startelleveren.
Ellers er nasjonalitetene på Chelsea svært blandet. Viallis mannskap består av folk fra Italia, England, og ikke minst Norge som er representert av den lange stryningen Flo. Han kjemper om en plass på topp mot millionmannen Chris Sutton som kom fra Blackburn før sesongstart.
Chelsea har et tett kampprogram på tampen av sesongen, og har også kommet langt i Champions League der de skal ut i semifinale. Laget har vært det beste av de engelske etter Manchester United de siste årene, og tapte sluttspurten om seriegullet på målstreken i fjor.

Når det gjelder Aston Villa fra Birmingham har, laget hatt en middels sesong i år. For kort tid siden brakk en av deres store profiler, Stan Collymore, leggen, noe som betyr at han er ute for resten av sesongen. Det betyr at gamle ringrever som Paul Merson og Mark Hughes må føre laget i dagens finale og nok ta på seg det største ansvaret.

Selv om lagenes kvalitet har vært litt ustabil gjennom sesongen, kan vi regne med en spennende finale i ettermiddag der resultatet står helt åpent. Både Chelsea og Aston Villa vil garantert gjøre sitt beste for å dra i land det prestisjefylte trofeet som vitner om seier i FA-cupen.

NRK1 lørdag kl 15.00

Direktesendt fotballkamp
Kommentator: Arne Scheie
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18