Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. mars 2006 kl 20.20 Tore på sporet

Jorden rundt med Tore Strømøy

Cristina Maria og Tore reiser til Brasil for å finne hennes biologiske foreldre (Foto: NRK)
Cristina Maria og Tore reiser til Brasil for å finne hennes biologiske foreldre (Foto: NRK)
I kveld tar Tore Strømøy Cristina fra Levanger med på en følelsesladet tur til Brasil. I Finland leter han etter Gro Marits halvsøster, mens det blir et varmt gjensyn med sydhavsparadiset Rarotonga og familien Jonassen.

Cristina Maria fra Levanger og tre yngre søsken kom til Norge da hun var ni år gammel. Barna kom fra slummen av Brasil der de biologiske foreldrene, og særlig faren, ikke maktet å ta vare på dem. Etter flere år i elendighet fikk Cristina Maria et godt liv i Norge, men tanken på moren i Brasil slapp aldri taket.
Cristinas største ønske er å få reise tilbake til fødelandet for å forsikre moren om at barna hennes har fått et godt liv. Sammen med Tore setter de kursen mot Brasil for å spore opp Cristina Marias biologiske foreldre.

Vi møter også Gro Marit fra Vestby. Gro Marit fikk som voksen vite at faren hadde to døtre til som han ikke visste hvor befant seg. Det eneste han hadde var en lapp med to navn som ledertråd. Siden fikk Gro Marit kontakt med én halvsøster i Sverige, men den andre søsteren har hun ikke funnet. Det eneste hun vet er søsteren navns og at hun trolig bor i Finland. Med et ønske om å få søskenflokken komplett tok Gro Marit derfor kontakt med Tore på sporet.

Vi får også et gjensyn med familien Jonassen og sydhavsparadiset Rarotonga. Gerd Hindersland, Arne Tangvald Olsen, Randi Knapskog og Anne Paulsrud fra Farsund reiste dit i 2002 for å lete etter oldefarens slekt. Den viste seg å være stor og fargerik.

Om serien
Tore på sporet er blitt en institusjon på linje med Frelsesarmeen og Røde Kors når det gjelder etterlysningstjeneste. Programmet feirer i år 10-årsjubileum, og siden starten har programleder Tore Strømøy reist verden rundt mange ganger sammen med mennesker som har et sterkt ønske og behov for å finne tilbake til sine røtter og finne igjen forsvunne familiemedlemmer.

Tusenvis av nordmenn har kontaktet redaksjonen for å få hjelp. Hver eneste dag i 10 år har redaksjonen mottatt brev, e-post og telefoner fra seere som trenger hjelp til å spore opp slekt og venner. Dette har resultert i 10 nye programmer, hvor du får være med på nye sterke og gripende møter mellom mennesker som endelig får på plass viktige brikker i livet sitt.

I tillegg til de nye, spennende sakene, får vi også et gjensyn med mennesker som har vært med i de tidligere programmene. Da får du vite hvordan det egentlig gikk etter at Tore brakte dem sammen på tv.

Egenprodusert underholdningsserie fra NRK program riks (2006)
Programleder: Tore Strømøy
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,