Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 28. mai 2009 kl 21.45 Uten tilgivelse

Livet utenfor murene - premiere!

Ruth Slater (Suranne Jones) må venne seg til livet utenfor murene. (Foto: BBC)
Ruth Slater (Suranne Jones) må venne seg til livet utenfor murene. (Foto: BBC)
Hvordan er det å tilbringe 15 år bak lås og slå som et resultat av et øyeblikks panikk og galskap i ungdommen? I den gripende dramaserien "Uten tilgivelse" følger vi en ung kvinne som må plukke opp bitene av et gammelt liv og prøve å lage et nytt.

Ruth Slater ble dømt til fengsel på livstid da hun skjøt og drepte to politimenn som 17-åring. Nå, 15 år etter, blir hun løslatt på prøve og skal forsøke å finne nytt fotfeste i tilværelsen. Uvegerlig blir hun dratt mot kjente steder og mennesker. Men hennes løslatelse sender sjokkbølger gjennom lokalmiljøet.

Ruth bærer et brennende ønske om å få se sin yngre søster, Katie, som hun mistet kontakten med da hun ble fengslet. Michael og Rachel Belcombe adopterte Katie, ga henne et nytt navn og har aldri avslørt at hennes eldste søster ble dømt for drap.

Hevnlystne
De to sønnene til et av drapsofrene blir rasende da de hører at kvinnen som drepte faren deres er blitt løslatt. Kieran og Steve Whelan sverger at de skal hevne farens død, men hvor langt er de villige til å gå?

"Uten tilgivelse" er en gripende karakterthriller som handler om oppofrelse, hevn og skjebnens makt.

Første episode
Ruths løslatelse gir dramatiske konsekvenser for tre familier som i utgangspunktet ikke har noe med hverandre å gjøre. Familien som adopterte søsteren, familien som kjøpte huset der drapene skjedde og familien til en av de drepte politimennene.

Britisk dramaserie 2009
Produsert av ITV for BBC
Orginaltittel: Unforgiven
I rollene: Suranne Jones, Will Mellor, Peter Davidson, Siobhan Finneran, Douglas Hodge, Jemma Redgrave m.fl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900