Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 21. februar 2008 kl 19.55 Dugnaden

Fotfolket bak skifesten

Et fantastisk arrangement, lød omkvedet hos skiløpere og forbundstopper da skisprinten i Drammen i fjor ble avholdt for femte gang. Kveldens dokumentar handler om de 350 funksjonærene som jobbet dag og natt for å skape skifest i byens sentrum.

Det er utallige dugnadstimer som blir lagt ned for at verdenscuprennene i skisprint i Drammen skal bli en suksess år etter år. Det første rennet ble holdt i 2003, og 5. mars er det igjen duket for kappestrid gjennom gatene i byens sentrum.

NRK Østafjells i Drammen har fulgt funksjonærer og langrennsløpere under fjorårets sprint, både gjennom forberedelsene og på selve renndagen.

Bor i løypemaskinen
Underveis er det mange utfordringer som må løses. Blant annet skal 15-20.000 kubikk med snø legges ut i byens gater.

En av dem vi møter er Jan Erik Green fra Konnerud. Han legger ned hundrevis av dugnadstimer og bosetter seg nærmest oppi maskinen som preparerer løypene i Drammen sentrum.

Vi følger Green og andre i timene før langrennsstjernene skal slåss om gullet. Faller alle brikkene på plass i tide? Og hva skal man gjøre for at snøen ikke skal smelte og ødelegge for hele rennet?

10 av 10 poeng
Det er ikke å røpe for mye å konstatere at fjorårets renn ble nok en suksess for ildsjelene i Drammen.

- Det er et helt fantastisk arrangement og et fantastisk publikum. Det er rett og slett 10 av 10 poeng til Drammen og arrangørene, sa Vegard Ulvang til NRK Østafjells etter sprinten 2007.

Dokumentar fra NRK Østafjells
Av Benedikte Skogheim og Knut Brendhagen
Kontakt Programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no