Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 29. november 2004 kl 20.35 Presidenten

Handelsforbindelser

Er presidenten i ferd med å rote det til i handelsforbindelsene med Europa? Pressesekretær C.J. Cregg er på krigsstien igjen, og Donna – presidentens personlige sekretær – er begynt å gå i ett med veggene i Det hvite hus.

Rett før president Bartlet skal reise i et toppmøte om de handelspolitiske forbindelsene mellom USA og Europa i Brussel, går det et støkk i visestabssjef Josh. Bartlet betror ham at han har ombestemt seg i et viktig spørsmål. Hva som bekymrer Josh, er at helomvendingen vil få negative konsekvenser for det amerikanske arbeidsmarkedet.

C.J. og massemedia
Nylig har presidentens pressesekretær C.J. Cregg brynt seg på en av de største tv-kanalene, der spesielt en talkshow-vert har vært ute etter å henge henne ut. De to gjorde opp på direkten i talkshowet, i en tidligere episode av "Presidenten".

Nå er C.J. på krigsstien igjen. Denne gang fordi den føderale massemediakommisjonen har bestemt at de store mediaselskapene skal få lov til å øke sine eierandeler i USAs tv-selskaper.

På sidelinjen
Også et annet kvinnelig medlem av presidentens nære stab har bekymringer. I det siste har Donna ikke villet snakke med Josh, og han undrer hvorfor hans personlige sekretær er så taus.

Kan det være at Donna føler seg oversett?

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for at det han tror på også er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm, bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie (2002/2003)
Originaltittel: The West Wing (Serie 5)
Kveldens episode: Talking Points
Produksjon: Warner Bros.
Med: Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dulé Hill, Janel Moloney, Bradley Withford og Stockard Channing
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer