Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 26. november 2003 kl 20.35 Presidenten

Kampens hete, valgets kval

President Bartlet har et overlegent overtak i valgdebatten, og i USA ser demokratene valgdagen lyst i møte.

Stabssjef Leos redningsaksjon for president Bartlet pga. hans anstrengte forhold til Midtøsten-staten Qumar, har også lettet på trykket i utenrikspolitikken. Etter hvert som valgdagen skrider fram, regner staben i Det hvite hus på stemmene som strømmer inn fra valgkontorene landet rundt.

Kniving med GOP
Særskilt regner staben på resultatene fra et valgdistrikt i California som er dominert av GOP - Grand Old Party (republikanerne). Det gjelder et distrikt som i kampens hete har spesiell betydning for PR-sjef Sam og for demokratenes valgkampleder Will Bailey. Skal de klare å slå republikanerne på deres egen hjemmebane?

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 4)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • NBCs nettsider 
  • Warner Bros' nettsider