Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 26. august 2001 kl 17.45 NRKs fotballspesial

Ny programleder i Fotballspesial


 Reporter Arve Fuglum
 NRK- foto Ole Kaland
Reporter Arve Fuglum NRK- foto Ole Kaland
NRKs Fotballspesial har hatt stor suksess denne sesongen, og nå vil TV-Sporten presentere en ny mann som sammen med Knut Nesbø skal ha ansvaret for å geleide seerne gjennom vel to timer med fotball hver søndag på NRK2. Arve Fuglum heter den nye programlederen, og mange vil nok kjenne igjen navnet fra Radiosporten der han har vært på lufta siden 1994.

Fuglum har over ti års fartstid fra NRK Radio. Han har vært innom både Her & Nå og P2s morgenradio i tillegg til sin tid i Radiosporten. Selv om Fuglum nå blir tv-fjes, kommer han ikke til å forsvinne helt fra radioen. Landskamper og annen fotball står fortsatt på tapetet for drammenseren, som innrømmer at han er spent foran fjernsynsdebuten.

- Ja, jeg er spent, men jeg har ikke hatt så mye tid til å gruble på det ennå, sier han.

Favoritter
Selv om det er sport som har vært hovedjobben siden –94, ser ikke Fuglum så mye på sport utenom jobben.

- Jeg har barn og da blir det ikke rom for å se så mye sport, men av andre ting på skjermen liker jeg spesielt godt britiske krimserier og programmer med historiske tema, sier Fuglum, som en hvilken som helst drammenser selvfølgelig har Strømsgodset som sitt favorittlag. Ellers har han bodd i Bergen noen år, og dermed rakk han også å bli bitt av Brann-basillen. Utenlands er det helst Leeds United han følger spesielt.

Fuglum ser altså sjelden kamper han selv ikke jobber, men når vi spør om hans beste fotballminne, må han dele det opp i jobb og privat. På jobb husker han aller best da Norge slo Brasil 2-1 i fotball-VM i 1998. Privat betyr cupfinalen i –91 der Strømsgodset slo Rosenborg 3-2 noe helt eget.

- For meg betyr fotball jobb og atspredelse. Skulle jeg ha ledet noe annet program enn Fotballspesial på NRK måtte det ha vært Dagsnytt Atten. Forresten liker jeg også valgsendinger – særlig på valgnatta, sier Arve Fuglum.

NRK TV-Sporten
Programleder: Arve Fuglum
Pressekontakt: SAbine Hamari, 23 04 99 18/90 18 36 10,


Reporter Arve Fuglum
NRK- foto Ole Kaland