Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. desember 1999 kl 18.00 Jul i Blåfjell-sang: Jul i Blåfjell-sang (Du og jeg)

Jul i Blåfjell (ttv)


NRK1 lørdag 18. desember kl 18.00
Jul i Blåfjell (18:24)

På tide å tenke seg om

Nå er det visst nødvendig at søppelfirmaet Mamsén og Lillegutt sitter inne og tenker seg om litt. For endelig forstår alle hvor de har tømt søppelet!
I Blåfjell styrer alle nissene med å lage i stand til Blåværsaften, og Krekling viser seg å være en ivrig maler.

Om serien
I 1999 har NRK produsert en ny julekalender for barn, som vi kan følge hver eneste dag i barne-TV- tid fram til julaften.
Serien har fått navnet \"Jul i Blåfjell\". Den bygger på en økologisk grunntanke og handler om blånissene i Blåfjell og menneskene i Bygda.
Blåfjell er befolket av blånisser, og deres hovedoppgave er å lage den blå julenattshimmelen slik at alle kan se julestjerna skinne.
Turte er hovedpersonen i serien. Hun tilhører familien Blåværshule som ellers består av Blåfar, Blåmor, Blånissemor og Tvilling.
Inne i Blåfjell holder også Dronning Rose, som er blånissenes veiviser, og hennes råd til. Erke er Dronningens fortrolige, og de øvrige i rådet er Molte, Myra, Mjøltyt og Skinntryta. I fjellet finner vi også gladnissen Skrukke og det blinde ekkoet Ekko Ekko.
Menneskene i Bygda, med postmann og kordirigent Kåre Eyolf Olsen jr. i spissen, forbereder seg til jul og det årlige julespillet. I Bygda bor også ordføreren, elektriker Selma, barna Mikkel og Marta og Mamsen og Lillegutt.
Men Bygda har et problem midt i førjulsstria. Søppelet flyter, og det finnes ingen plass å kvitte seg med det. Her tar Mamsen og Lillegutt på seg ansvaret for å ordne opp, men det skal vise seg å bli vanskeligere enn de hadde trodd.
Livet går sin gang både i Bygda og i Blåfjell, helt til Erke tar vare på en hemmelighet, og Mamsen og Lillegutt begynner å tømme søppel i Blåfjell!
\"Jul i Blåfjell\" har egen hjemmeside på www.nrk.no/barn/blafjell

NRK1 lørdag kl 18.00

Bilder (via Scanpix/Internett)

Mamsen (Grethe Kausland) og Lillegutt (Johannes Joner) havner i trøbbel. (Foto: NRK)

Hovedroller: Suzaanne Paalgard, Tone Danielsen, Paul Ottar Haga og Mikkel Gaup
Regi: Torunn Calmeyer Ringen
I andre roller: Grethe Kausland, Johannes Joner og Geir Kvarme
Ide og manuskript: Gudny I. Hagen