Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 24. januar 2005 kl 21.20 Niern: Payback

Å gjøre opp regningen uten vert

Det var et enkelt kupp. En front-mot-front-kollisjon for å svimeslå mafiagutta, og så av gårde for å dele byttet. Pengene er så svarte de kan være, og de blir ikke hvitere når Porter og Val Resnick slår kloa i dem.

Porter (Mel Gibson) og Val (Gregg Henry) lever av å stjele, og nå har de tenkt seg en lang ferie. Men Val synes ikke Porter fortjener lønn for strevet. Han vil heller dele med Porters kone Lynn (Deborah Kara Unger)…

Val og Lynn blir enige om å ekspedere Porter, og han går i gulvet med flere kulehull i ryggen. Men Val og Lynn skulle sett bedre etter før de raste av gårde. Porter reiste ikke hinsides nemlig. Han kommer seg tvert i mot på beina, finner en lurvete lege, og setter i gang hevnaksjonen.

Porter er ikke av den snakkesalige typen, men likevel en mester i å overtale folk. Via sin nedslitte kone finner han veien til Val, som i egne øyne er en mafiøs storkar, men for alle andre en mannevond visergutt med en fortid i syndikatet Outfit. Porter ser på Val som en fartsdump han må kjøre over på veien til pengene. Og jo lenger oppover i systemet Porter ber om tilbakebetaling, jo farligere blir det.

Men Porter fikk ikke returbillett fra helvete for ingenting. Han skal ha sine uærlig fortjente penger koste hva det koste vil…

Amerikansk thriller (1999)
Originaltittel: "Payback"
Med: Mel Gibson, Gregg Henry, Maria Bello, Deborah Kara Unger, David Paymer
Regi: Brian Helgeland
Pressekontakt: Inger Larsen tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78