Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. desember 2005 kl 23.30 Nattkino: Drømmenes verden

Drama fra det hinsidige

Store deler av ukas Nattkino foregår i det hinsidige, himmelen – og helvete. Vi møter Chris Nielsen som er lege, og som sammen med sin kone Annie må han takle sorgen etter å mistet sine to barn i en bilulykke.

Annie går inn i en altoppslukende depresjon etter tapet av barna, noe som truer med å ødelegge ekteskapet deres. Etter hvert klarer de å bygge opp forholdet igjen, og som middelaldrende er de igjen ete lykkelig ektepar. Da slår ulykken slår til på nytt; Chris blir kjørt ned og drept.

I det hinsidige
Først skjønner ikke Chris hvor han er, men så møter han Albert, en åndelig guide som hjelper ham til å forstå at han er død. Chris prøver å kommunisere med den fortvilte Annie, men lykkes ikke i det. Han bestemmer seg for å nyte livet i paradiset, og vente tålmodig på den dagen da Annie vil komme og være sammen med ham igjen. Han møter også igjen barna sine.

Men – så slår tragedien til igjen. Annie er utrøstelig. Hun orker ikke mer, begår selvmord og ender i helvete. Chris bestemmer seg for å dra dit, selv om han risikerer å miste sin evige sjel. Men han vil redde kvinnen han elsker, og begir seg ut på leting. Albert og en sjaman kalt "Sporfinneren" følger med Chris et stykke på veien.

Om filmen
Filmen er basert på en metafysisk roman fra 1978. Den er et romantiske fantasidrama som vant Oscar for visuelle effekter.


Amerikansk romantisk drama (1998)
Originaltittel: "What Dreams May Come"
Med Robin Williams (Chris), Cuba Gooding, Jr. (Albert), Annabella Sciorra (Annie), Max von Sydow (The Tracker)
Regi: Vincent Ward
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78