Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 4. mars 2003 kl 23.20 Jaga

Tilfeldig møte

I en travel gate i Boston støter Richard Kimble på søsteren til sin avdøde kone. Hun forteller at hun har mottatt e-post fra en mann som hevder å ha vært vitne til mordet på Helen.

Kimble blir med Becca hjem og gjennomgår elektroniske meldinger fra flere måneder tilbake. Den ukjente avsenderen, som kaller seg Smith 282, beskriver detaljer på drapsstedet og krever femti tusen dollar for å gi seg til kjenne.

Kimble gjør en avtale om å treffe informanten, som hevder at han kan sette Kimble i forbindelse med den enarmede mannen. Spørsmålet er om Smith 282 er den han gir seg ut for…

Kveldens episode er den siste NRK viser i denne serien.

Om serien
”Jaget” (The Fugitive) var en populær spenningsserie i USA på 60-tallet og ble også en stor filmsuksess i 1993 med Harrison Ford i hovedrollen. NRK1 sender nå en forrykende amerikansk nyinnspilling. Her spiller Tim Daly legen som blir uskyldig dømt for drapet på sin kone.

Dr. Richard Kimble er en dyktig kirurg og kjærlig ektemann som en dag kommer hjem fra jobben og finner sin kone i en blodpøl. Han blir dømt for drap, men greier å rømme. Snart er han på flukt over hele det amerikanske kontinentet, mens politiførstebetjent Philip Gerard (Mykelti Williamson) jakter på ham døgnet rundt. Samtidig kjemper Kimble desperat for å finne den virkelige morderen (Stephen Lang), en enarmet mann som kom stormende ut fra huset da Kimble fant sin døende kone.

Amerikansk spenningsserie
Originaltittel: The Fugitive
Warner Bros. Television Production, 2000
I hovedrollene Tim Daly, Mykelti Williamson og Stephen Lang
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51