Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 18. juni 2009 kl 21.30 Hvor skitten kan jeg bli?

Farlig ren?

Nicky Taylor på jakt etter en forsøkskanin. (foto: Renegade Pictures)
Nicky Taylor på jakt etter en forsøkskanin. (foto: Renegade Pictures)
Ville du gått med på å ikke vaske deg i seks uker for å finne ut hvor skitten du egentlig blir uten å bruke alle remediene på badehyllen din? Det er akkurat det Nicky Taylor vil finne ut.

Hun er bekymret over uttalelser fra forskere om at kjemiske virkemidler i toalettprodukter er direkte helsefarlig. Hva vil skje om hun dropper alt i toalettmappen? I en hel måned skal hun unngå såpe og vann. Men trebarnsmoren vil gjerne ha med seg en forsøkskanin. Hun er dame, og menn stinker jo mer?

Humørfylt alvor
Valget falt på standup-komikeren Tim Fitzhigham. Han blir undersøkt av biologer; hvor mange bakterier lever i huden hans i starten, hvor mange etter seks uker og hvilke kroppsdeler blir mest utsatt for dyrelivet? Nicky føler seg som en vandrende petriskål med bakterier og finner fort ut hvilken effekt eksperimentet får på hennes personlige og sosiale liv, - og ikke minst hva som skjer med tennene!

Den alvorlige siden av saken er alle de kjemiske stoffene vi smører oss inn med hver dag; Tricloson, parabener, syntetisk parfyme. Hvilken sammenheng har de med den økte forekomsten av ulike krefttyper og allergier?

Britisk dokumentar (2008)
Manus og regi: Ross Anderson, Renegade Pictures
Distributør: Channel 4 International
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900