Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 8. oktober 2011 kl 21.10 Legendariske kvinner: Grace Kelly

Berømmelsens pris


De så ut til å ha alt – glamour, makt, velstand og beundrere. Kvinner som Grace Kelly, Coco Chanel og Audrey Hepburn ble dyrket av millioner av mennesker verden over. Suksess til tross, bak fasaden var det ofte private stridigheter og personlige tragedier.

Denne serien gjør et dypdykk i arkivene, og vi får intervjuer og dramatiserte rekonstruksjoner. De legendariske kvinnene overvant prøvelser underveis i livet og ble stående i historien som ikoner for det 20.århundre.
Kongelig Hollywood-stjerne

Grace Kelly (1929-1982) "If anybody starts using me as scenery, I’ll return to New York".

I første episode ser vi nærmere på livet til Grace Kelly. Den populære amerikanske skuespillerinnen som ble fyrstinne av Monaco. Hennes innsats på filmlerretet ble rost oppi skyene av kritikerne, og publikum elsket henne fra første stund. I perioden 1951-1957 spilte hun i 11 filmer og fikk en Oscar for sin rolle i "Country Girl" (1955).

Hemmelige stevnemøter
Det var nettopp den filmen som førte til det første møtet mellom Grace Kelly og den daværende fyrsten av Monaco, fyrst Rainier III. Etter møte på en filmfestival sendte Kelly et takkekort til fyrsten som ble starten på brevveksling og hemmelig kontakt mellom dem.

Legendarisk bryllup
Bryllupet deres fant sted i 1956. Begivenheten ble fulgt av 30 millioner TV-seere. Den kommende fyrstinnens brudekjole ble legendarisk – men bryllupet derimot var ikke bare et eventyr. Bak de lykkelige stundene med tre barn, veldedig arbeid og et mål om å sette Monaco på kartet gikk det rykter om utenomekteskapelige affærer.

Tragisk bortgang
13. september 1982 havnet fyrstinne Grace i en bilulykke da hun og den yngste datteren Stéphanie kjørte utfor en fjellside. Fyrstinnen døde dagen etter og ble bare 52 år gammel. Nesten 100 millioner mennesker verden over så hennes begravelse på TV.

Britisk dokumentarserie
Produsert av BBC Wordlwide
Originaltittel: Extraordinary women
Pressekontakt: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no.