Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 18. januar 2003 kl 20.10 Debatt fra Samfundet

Røykere møter antirøykere

Fremskrittspartiets John Alvheim (Foto: Fremskrittspartiet)
Fremskrittspartiets John Alvheim (Foto: Fremskrittspartiet)
Det er igjen klart for en serie friske debatter ledet av Knut Olsen. De direktesendte debattprogrammene sendes fra Studentersamfundet i Trondheim, og denne gangen skal den over 70 år gamle manesjen åpnes for røykere og nikotinmotstandere. Helseminister Dagfinn Høybråten møter Fremskrittspartiets John Alvheim.

Det var ikke så mange år siden Høybråtens partikollega og Norges statsminister tente en seierssigar for åpent kamera. Helseministeren har nå som mål å få til et så godt som fullstendig røykeforbud i 2004. Forbildet er den strenge røykeloven som praktiseres i California, USA.

Fremskrittspartiets John Alvheim kjemper for et bedre helsevesen og er for at vi skal få ha en god helse. Samtidig er han sterkt imot forbud og lov mot røyking. Professor Per Fugelli stiller også i panelet, og han mener folket bare blir trassige om formynderiet og forbudene blir for påtrengende.

Torkjell Berulfsen vil være med iført røykejakke, og det blir røykesalongpreg over den levende musikken som skal avbryte debatten denne lørdagskvelden.

Friske debatter
Knut Olsen har hatt en serie debatter fra Studentersamfundet i Trondheim høsten 2002. Det har vært debattert alt fra grådighetskulturen innen fortballen til Fremskrittspartiet – det nye folkepartiet. Storsalen i Studentersamfundet har vært fylt til trengsel og studentene har også stilt med musikalske ressurser. Det gjør de også denne kvelden.

Programleder: Knut Olsen
Prosjektleder: Dag Hermansen e-post. dag.hermansen@nrk.no
Presse: Erik Bull tlf: 73881661 e-post: