Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 24. september 2008 kl 23.15 Lydverket

Artistenes kontraster

Lydverket: I første program møter vi blant annet Maria Mena. (Foto: SonyBMG)
Lydverket: I første program møter vi blant annet Maria Mena. (Foto: SonyBMG)
Hvordan balansere en tilværelse som firebarnsfar fra Fredrikstad med å være kometdebutant på et av Norges største plateselskap? Hva får en av rocke-Norges mest utagerende frontfigurer til å rømme til skogs på fritiden?

Og hvorfor er det så stor kontrast for Maria Mena å være popstjerne i Norge og resten av Europa?

I Lydverkets første høstsending ser redaksjonen nærmere på norske artisters kontrastfylte tilværelse: Fra plate til konsert, fra fritid til bandtilhørighet og fra stjernestatus i et land til et annet.

Etablert i utlandet
Maria Mena har det siste året etablert seg som en lovende artist på hitlistene i Tyskland, Nederland, Østerrike og Sveits. Lydverket har fulgt Maria på turné i Tyskland og i forberedelsene til plateslipp i Norge.

- Det som er deilig med å komme til utlandet er at her kan jeg være en artist som ikke har vært artist siden hun var 15 år og har driti seg ut på flere programmer og må svare på det i alle intervjuer. Her får jeg lov til bare å være en singer/songwriter som blir tatt alvorlig, sier Maria til Lydverkets Kristin Winsents.

Godt bevart hemmelighet
Fredrikstadartisten Tommy Tokyo har lenge vært en godt bevart hemmelighet i musikkmiljøer. Men sammen med bandet Starving for My Gravy har 37-åringen nå laget et av de mest kritikerroste norske album i år og seilt inn på albumlister og i sofaen til Grosvold. Den tidligere fabrikkarbeideren er en sterk kontrast til den tradisjonelle rockemyten, også i valg av åsted for innspillingen av Smear Your Smiles Back On. Lydverket ble Tommy Tokyo til den minst rocka byen i hele England da han la siste hånd på verket.

Liv i skogen
Rockebandet Silver er ute med nytt album, og vokalist Ivar Nikolaisen har ladet opp til en ny runde som rockefrontfigur med å leve et tilbaketrukket liv i skogen. Men har det hatt en innvirkning på lydbildet til Silver?

Fra sport til musikk
Lydverket går inn i sitt syvende år som NRKs musikkjournalistiske flaggskip. Ny programleder for sesongen er Ingerid Stenvold. Ingerid kommer til Lydverket fra NRK Sporten.

Egenprodusert musikkmagasin
Programleder: Ingerid Stenvold
Kontaktperson Lydverket: Vaktsjef Vivi Stenberg, 23048421/48170315, vivi.stenberg@nrk.no
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no