Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. oktober 2007 kl 18.30 Thomas P.

Hører andres tanker

Thomas P. (4): Thomas (Jesper Flintegård Schøyen) og Monica (Inga Figenschou Eide). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Thomas P. (4): Thomas (Jesper Flintegård Schøyen) og Monica (Inga Figenschou Eide). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Thomas begynner for alvor å forstå hva det innebærer at han kan høre mer enn andre. Han forsøker også å finne ut hvem som står bak firmaet Gladstone Corporation.

Thomas ble ganske sjokkert da det gikk opp for ham at han faktisk kunne høre hva Monica tenkte om ham. Og storesøsteren Siss, som fortsatt er innlagt på sykehus, snakker med ham om hvordan han kan bruke evnene sine mer bevisst og utvikle dem videre. Men neste gang han forsøker å høre hva Monica tenker, skjønner han at det ikke er noe han får til på kommando.

Telefonnummeret som Thomas fikk av Siss, viste seg å tilhøre Gladstone Corporation, og Thomas forsøker å finne ut noe om selskapet. Han begynner med å oppsøke adressen firmaet er registrert på. Der finner han en leilighet som virker ubebodd – men døra står åpen…

Om serien
På lørdager i høst byr NRK på en vaskeekte thriller for barn, unge og alle som liker god spenning. "Thomas P." er i 11 halvtimes episoder og handler om en 13-åring med helt spesielle evner.

Thomas bor sammen med storesøsteren Siss og adoptivforeldrene deres. Faren og moren deres døde i en bilulykke da Thomas var baby, er de fortalt. Historien starter den dagen Siss påstår at hun hører stemmen til faren. Hun er overbevist om at han ikke er død likevel.

Manus til "Thomas P" skrevet av forfatteren og dramatikeren Petter S. Rosenlund, som blant annet er kjent som medforfatter til NRK-serien "Kodenavn Hunter". Anne Marie Nørholm, som regisserte de populære seriene om Johnny og Johanna, deler ansvaret for regien med Cathrine Simonsen.

Nominert til barnas egen bokpris
Samtidig som serien hadde premiere på TV, ble "Thomas P." av Petter S. Rosenlund lansert i bokform av NRK Aktivum. Boka ble nylig nominert til Arks barnebokpris sammen med med fem andre av årets barneboktitler. Vinneren skal kåres av skoleelever fra hele landet, og prisen deles ut i desember.

På nettsida www.nrk.no/thomasp kan du blant annet se episodene som er vist, og høre boka opplest av Håvard Bakke.


Dramaserie i 11 deler
Egenproduksjon fra NRK Barn og ungdom
I rollene: Jesper Flintegård Schøyen (Thomas), Linn Nystadnes (Siss), Inga Figenschou Eide (Monica), Felix Jatta (Fredrik), Ingjerd Egeberg (Therese), Ingar Helge Himle (Erling), Hilde Grythe (Lisbeth), Anders T. Andersen (Frank), Jon Øigarden (Kongsberg) og Neil Howard (Storm)
Manus: Petter S. Rosenlund
Regi: Anne Marie Nørholm (ep. 1-6) og Cathrine Simonsen (ep. 7-11)
Prosjektleder: Rita Sarnes
Pressekontakt: helene.amlie@nrk.no, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, helene.amlie@nrk.no


LENKER
  • www.nrk.no/thomasp