Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 7. mai 2012 kl 19.45 Barn for enhver pris

Valgets kvaler


I kveld skal det handle om ulike valg man kan ta som ufrivillig barnløs.

Single Matilda fortsetter forsøket med å bli gravid gjennom inseminering via donor på en fertilitetsklinikk i Danmark. I regnbuefamilien gjør foreldrene Pontus, Lars, Anette og Lena seg klare for å ta imot sitt tredje barn.

Utradisjonelle metoder
Vi møter også Krister som tester nettdating og får napp. Kan det være veien å gå for å bli pappa? Samtidig vokser Andreas og Johns barn i magen til surrogatmamma Gita i India. Og Elida bestemmer seg for å prøve en kontroversiell metode som kalles embryoadopsjon, og hun reiser til Polen.

I Pias kjøkken blir det diskusjon mellom en lærerstudent, jesuittprest, medisinprofessor og en fembarnsmamma som synes det er en fordel å kunne velge kjønn på barna.

Om serien
I denne svenske dokumentarserien følger vi et antall personer som kjemper for å bli foreldre.

Vi møter blant andre et par hvor mannen er infertil, den single kvinnen som reiser til Danmark for inseminering og to menn som finner en surrogatmor i India.

Programleder er den svenske skuespilleren Pia Johansson. Hun er kjent fra flere filmer, tv-serier og teaterstykker. Som liten drømte hun om en stor familie, men slik ble det ikke.

Svensk realityserie (2011).
Produsert av SVT.
Programleder: Pia Johansson.
Originaltittel: Barn till varje pris?
Presseansvarlig: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53, tlf: 23 04 93 75.
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice, tlf: 815 65 900.