Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. november 2001 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Kjepper i julen

Konstabel Nick Rowan (Nick Berry) og hans lille familie ser fram til å feire sin første jul sammen. (Foto: Yorkshire Television Ltd)
Konstabel Nick Rowan (Nick Berry) og hans lille familie ser fram til å feire sin første jul sammen. (Foto: Yorkshire Television Ltd)
Tv-reparatøren i Aidensfield er litt av en forfører, og en vakker dag blir han banket opp. Men hvem er det som har gitt ham juling? Det stunder også så smått til jul i den populære serien ”Med hjartet på rette staden”.

Politikonstabel Nick Rowan får en delikat sak i fanget i kveld. Hans mistanker om hvem som har banket opp landsbyens tv-reparatør går i mange retninger. Det mangler nemlig ikke på tips om sjalu ektemenn og misfornøyde kunder.

Ulyd i julekoret
Og ikke gjør det saken bedre at tv-reperatør Rex også er primus motor i kirkekoret i Aidensfield. Under en julekonsert stormer en flokk misfornøyde kunder inn, og konserten står i fare for å ende med skrik og skrål…

Aidensfields snodigste mann, Greengrass, viser som vanlig stor foretaksomhet, men på et helt annet område. Han selger unna en porselensfigur for en god pris, men klarer å knuse den. Så øyner han en vei ut av klemma, ved hjelp av postvesenet. Tenker han virkelig å sende
porselensbitene til kjøperen?

Mer om serien
Den britiske serien ”Med hjartet på rette staden” (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen er politimannen Nick Rowan som forlot storbylivet i London sammen med sin kone Kate for å leve i roligere omgivelser på landsbygda. Nå er Nick blitt alene med datteren Katie etter at hans elskede kone døde. Men med god hjelp og oppmuntring fra Kates tante Eileen begynner Nick igjen å ta del i landsbylivet. Hans lille datter Katie er blitt en livlig unge, og Nick har funnet kjærligheten på nytt i den vakre lærerinnen Jo. De to er nå blitt ektefolk.

“Med hjartet på rette staden” er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 7, episode 16)
I rollene: Bl.a. Nick Berry, Derek Fowlds, Bill Maynard, Juliette Gruber
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Konstabel Nick Rowan (Nick Berry) og hans lille familie ser fram til å feire sin første jul sammen. (Foto: Yorkshire Television Ltd)