Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 26. september 2012 kl 19.45 Underveis

Lager kunst av søppel


I høstens første utgave av "Underveis" skal det handle om å forvandle søppel til kunstverk.

Vi møter Solveig Egeland som for fire år siden oppdaget hvor mye søppel som kastes ut i sjøen. Det ble starten på et sterkt engasjement, og et prisbelønt kunstprosjekt.

Et menneskes drøm
Solveig Egeland som vokste opp på Sørlandet, har alltid vært sterkt knyttet til naturen. Oppdagelsen av den marine forsøplingen ble likevel et vendepunkt for kunstneren. Gjennom sitt arbeid med gjenbruk har hun sett hvordan det som andre har forkastet, fremdeles kan ha en sterk funksjon.

Når Solveig Egeland lager vakker kunst og tette hyttevegger av søppel og rekved, formidler hun også et sterkt budskap om håp for naturen.

Vakkert og funksjonelt
Programleder Henriette Louise Krogness får besøk av Pål Bøyesen i studio. Han er kunstnerisk leder i ReMida, som bygger på noe av den samme filosofien som Solveig – at det som defineres som søppel faktisk kan bli både vakkert og funksjonelt.

Om serien
I livssynsprogrammet "Underveis" møter vi mennesker som forteller om sine valg og verdier, og om hvordan det har påvirket livene deres. Det betyr at det like gjerne kan være et valg man har tatt om hvordan man vil bo eller leve, som et religiøst ståsted.

Programleder Henriette Louise Krogness tar ukens tema videre med en gjest i studio.

Norsk livssynsprogram (2012).
Produsert av NRK.
Programleder: Henriette Louise Krogness.
Presseansvarlig: Aesha Ullah,tlf: 414 14 653/23 04 93 75.
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900.